Aftenposten ble felt flest ganger i Pressens Faglige Utvalg (PFU) i løpet av fjoråret, ifølge Norsk Presseforbund. Avisen ble felt fem ganger i fjor av 31 behandlede klager. Kun ett av de største mediehusene kom seg gjennom kverna i medienes egen domstol i fjor uten en skramme, nemlig Dagbladet. Dagbladet ble klaget inn 17 ganger, men ble ikke felt i noen av sakene. I løpet av de siste fire årene er Dagbladet felt bare én gang og har fått kritikk én gang. 

- Vi har jobbet bevisst med å integrere etikken som en del av alt det journalistfaglige. Det har gitt resultater, sier Dagbladets ansvarlig redaktør John Arne Markussen til Kampanje.

Les også: Her synder mediene flest ganger

- Hardtslående tabloid utfordrer mange
2015 var et skralt år for norsk medieetikk med hele 83 fellelser i PFU. Da toppet NRK verstinglista. I så måte er 2016 et bedre år: Av 124 behandlede saker i PFU, endte 65 med fellelser. Mediegiganten NRK har også hatt en bedring. Fra å være etikkverstingen i 2015, ramlet NRK ned på en 9. plass i fjor,  med «bare» to fellelser etter 70 klager. Statistikken viser at pressen generelt er blitt bedre på samtidig imøtegåelse (Vær Værsom-plakatens §4.14). Til gjengjeld er mediene blitt dårligere på å sjekke fakta og drive kildekritikk.

- Når man ender opp med null PFU-fellelser, må redaktørene alltid spørre seg: Har journalistikken vår blitt for lite kritisk? Utfordrer vi makta i for liten grad? sier Markussen, som ikke er bekymret:

- Jeg tror ikke vi er blitt for forsiktige. Vi ser at antallet klager på oss ligger på omtrent samme nivå som tidligere. Rundt 20 i året. Men vi holder oss på rett side av streken. Et hardtslående, tabloid mediehus vil helt naturlig utfordre mange, ikke minst maktmennesker, men vi skal opptre fair og kjenne etikkens grenser, sier han.

Mediene som ble felt flest ganger i 2016:

Aftenposten: 5 fellelser av 31 klager (3 brudd og 2 kritikk)

TV 2: 3 fellelser av 26 klager (3 brudd)

Finansavisen: 3 fellelser av 6 klager (3 brudd)

Tønsbergs Blad: 2 fellelser av 6 klager (begge brudd)

VG: 2 fellelser av 38 klager (begge brudd)

Bergens Tidende: 2 fellelser av 6 klager (1 brudd og 1 kritikk)

Akershus Amtstidende: 2 fellelser av 3 klager (begge brudd)

Hamar Arbeiderblad: 2 fellelser av 5 klager (begge brudd)

NRK: 2 fellelser av 70 klager (1 brudd og 1 kritikk)

Og her er de mest felte avisene de siste fire årene:

1. NRK:  20 fellelser (13 brudd/7 kritikk)

2. TV 2: 13 fellelser (12 brudd/1 kritikk)

3. Aftenposten: 10 fellelser (8 brudd/2 kritikk)

4. VG: 8 fellelser (6 brudd/2 kritikk)

5. Nettavisen: 5 fellelser (5 brudd)

6. Dagbladet: 2 fellelser (1 brudd/1 kritikk)