Mediehuset Nettavisen AS fikk et driftsoverskudd før goodwill på 11,4 millioner kroner i 2015. Omsetningen økte fra 132,4 til 144,6 millioner kroner fra året før.

- Resultatet er noe svakere enn året før, men fortsatt et av de beste i Nettavisens historie. Settpå bakgrunn av utfordringene generelt i mediebransjen er jeg brukbart fornøyd med resultatet, sier administrerende direktør og sjefredaktør Gunnar Stavrum i en pressemelding.

- Kuttet kostnadene betraktelig
Omsetningsfallet i det digitale annonsemarkedet, som kom i stor grad på tampen av fjoråret, rammet også Nettavisen.

- Vi hadde meget bra utvikling første halvdel av 2015, men mot slutten av året merket vi fallet i annonsemarkedet i likhet med resten av bransjen. Det gjorde at vi ikke oppnådde et nytt rekordresultat, sier Stavrum.

- Mot slutten av 2015 og ved inngangen til 2016 har vi tilpasset kostnadene til det nye inntektsbildet, og vi er nå tilbake i normal fart, sier Nettavisen-sjefen.

- Måtte dere nedbemanne?

- Nei, vi har ikke nedbemannet.Vi kuttet alle kostnader som ikke kan knyttes direkte til lønnsomhet. Vi har redusert kostnadene nokså betraktelig, sier Stavrum.

- Virkeligheten traff oss med stor kraft
På sensommeren i fjor leste han medienyhetene om annonsefall i mediemarkedet med stadig større undring.

- Alt gikk kjempebra for Nettavisen de to første tertialene i fjor. I august og september leste vi om svakere utvikling i annonsemarkedet og skjønte ikke hva folk snakket om. Men så traff virkeligheten oss også med stor kraft i november. Da satte vi i gang kutt av variable kostnader og omorganiserte markedsavdelingen, uten å måtte å si opp ansatte. Men hver gang noen slutter, så vurderer vi om de må erstattes eller om vi skal hente inn annen kompetanse, sier Stavrum til Kampanje.

- Hva kan du si om forventningene til 2016-resultatet?

- Vi går aldri ut og sier hva som er målet, men vi sikter mot å være svært lønnsomme. Foreløpoig er vi i rute,  men det skjer veldig mye i markedet både på pluss- og minussiden. Det er mye mer krevende nå enn tidligere og man må gjøre raske omlegginger, sier Stavrum.

Les også: Nytt rekordresultat fra Nettavisen

Satser på innholdsmarkedsføring
Stavrum mener satsingen på innholdsmarkedsføring demmer opp for inntektsfallet i det de mer tradisjonelle, digitale annonsemarkedet.

- En av årsakene til at Nettavisen fikk et rimelig godt resultat tross markedsutviklingen er at vi var tidlig ute, og fortsatt oppfatter oss som ledende, på såkalt innholdsmarkedsføring. Ved inngangen av 2016 opprettet vi en egen divisjon – Spray – som kun fokuserer på slike produkter, sier Stavrum.

Nettavisen-sjefen kan i dag fortelle at mediehuset gikk ut av 2015 uten gjeld til eierne etter å ha betalt tilbake 28,3 millioner kroner i gjeld de siste to årene.

I februar skrev Kampanje at LO og Telenor prøver å selge eierposten på 50 prosent i Nettavisen. Sparebankstiftelsen DNB kjøpte i februar mediekonsernet Amedia for 395 millioner kroner fra LO, Telenor og Fritt Ord. Selgerne var ikke fornøyde med prisen, og mot slutten av forhandlingene var avstanden mellom partene så stor at det ble lagt inn noen helt spesielle opsjonselementer for å bygge bro mellom partene.

Den ene opsjonspakken omfatter Nettavisen, som i dag er eid 50/50 av Amedia og Egmont, og Budstikka, der Amedia eier 31,5 prosent. I den andre pakken ligger NTB (Amedia eier 43,1 prosent), Hamar Arbeiderblad (21,5 prosent), Gudbrandsdølen Dagningen (40 prosent) og andre selskaper.

Les mer: Nettavisen kan komme i spill etter Amedia-salg

Mediehuset Nettavisen har rundt 70 ansatte, og driver Nettavisen.no, Side2.no, Side3.no og NA24.no. I tillegg eier selskapet blogg.no, som er landets dominerende bloggnettverk.

Her ser du regnskapstallene til Nettavisen for 2015. Alle tall i millioner kroner. 

Nettavisen 2015 2014 Endring
Omsetning 144,6 132,4 + 10,7 %
Driftsresultat 9,3 17,8 - 47,7 %
Resultat før skatt 8,8 17,0 - 48,2 %