Norsk filminstitutt (NFI) har delt ut nye støttemillioner til norsk tv-produksjon, og denne gangen er det NRK som tildeles den største potten. De får blant annet 12 millioner kroner til dramaserien «Lykkeland», som produseres av Maipo Film med Petter Næss på regi.

«Lykkeland» beskrives som en storslagen og engasjerende serie som skal følge fire unge mennesker inn i voksenlivet i Stavanger samtidig som oljen inntar byen. Serien er satt til 60- og 70-tallet og er skrevet av Mette M. Bølstad, som også har stått bak «Nobel», «Kampen om tungtvannet», og «Halvbroren». Produksjonen har et budsjett på hele 96 millioner kroner.

- Med utgangspunkt i dagens situasjon i oljebransjen, og de politiske og økonomiske omveltningene i verden for øvrig, har dette prosjektet også en sterk relevans for hvordan vi som mennesker og samfunn forholder oss til endringer og utvikling, skriver konsulent Kari Moen Kristiansen i NFI i sin vurdering av serien.

Feelgood Scene Film og TV får 2.300.000 kroner til produksjonen av komiserien «Nesten voksen» for TVNorge. Produksjonsselskapet står også bak suksessen «Neste sommer» for samme kanal.

Den nye serien handler om fem venner som møter på nye utfordringer som tenåringsforeldre. Karaktergalleriet inneholder et heterofilt par, et lesbepar og en enkemann, og deres barn. Hele programmet har et budsjett på 25 millioner kroner, som er seks millioner mer enn «Neste sommer».

- Dette er et humrodrama, ikke helt i samme gate som «Neste sommer», men det kan ligne litt. Det å være foreldre til tenåringer er en prøvelse i seg selv, med flekker på lakenet, smugrøyking, seksuelle debuter, drikkepress og FAU-møter. Så er spørsmålet til slutt, hvem er det egentlig som er tenåringene? sier programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge til Kampanje.

Les også: TVNorge-direktør dropper dramakrigen

Monster-gründer Matthis Fürst skal regissere serien, mens Birgitte Rustad Wegener, som har vært medforfatter både på «Neste sommer» og «Helt perfekt», skal skrive manuset.

Hvem skal spille i serien er ennå ikke klart. Serien kommer trolig på lufta i 2018.

NRK Super og Fabelaktiv er den tredje og siste mottakeren av NFI-midler i denne runden med 4 millioner kroner til den nye barneserien «Helium».