Modern Times Group har sikret seg de eksklusive rettighetene til europamesterskapene i håndball i 2020. Rettighetskjøpet omfatter både herrenes og damenes mesterskap. Rivalene TV 2 og Discovery var også lystne på håndballrettighetene.

Mesterskapet i 2020 vil bestå av 16 damelag og 24 herrelag, og Norge er med på arrangørsiden av Håndball-EM for både kvinner og menn; damenes mesterskap skal arrangeres av Norge og Danmark, mens herrenes mesterskap deles mellom Norge, Sverige og Østerrike.

- Like mange seere som konkurrentene
MTG Norges nye sportssjef, Anne Tufte, kom fra TV 2 tidligere i høst. Hun gleder seg over at MTG sikrer seg enda flere håndballrettigheter.

- Håndball står veldig sterkt i Norge, og det er utrolig gøy å få være kringkasteren av håndball-EM for både kvinner og menn de neste årene. Avviklingen av mesterskapene hittil i 2016 viser at TV3 når frem til minst like mange seere som sendingene har hatt hos konkurrentene tidligere i år. Jeg gleder meg til å være med på å utvikle håndball-produktet for våre norske seere i årene fremover, sier hun.

Les mer: MTG henter ny sportssjef i TV 2

TV 2 reagerer
Hos Tuftes eks-arbeidsgiver TV 2 er det ingen jubel. Rettighetsforhandler Bjørn Taalesen i TV 2 reagerer på at kanalen, som har sendt håndballmesterskap i en årrekke, ikke en gang fikk komme til forhandlingsbordet. Både TV 2 og Discovery ventet på at EHF (Det europeiske håndballforbundet) gjennom sitt agentselskap ville legge ett eller flere EM ut for salg i løpet av et halvt år.

- Det jeg har lyst til å si nå, vil jeg ikke si til deg. Men det jeg kan si at dette er litt typisk for idretten. Det er ingen offentlighet, og man lager løsninger på bakrommet. Det er interessant at vi ikke engang kom til forhandlingsbordet, og det er underlig at det er du som må informere meg om dette, sier Taalesen til Aftenposten,  som omtalte rettighetskjøpet først torsdag.

Sitter på rettighetene
Kampene i 2020 vil bli sendt på MTGs tv-kanaler og strømmetjenesten Viaplay i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Alle norske kamper og alle semifinaler og finaler blir vist på MTG TVs kanaler i Norge. I tillegg vil dekningen av mesterskapet omfatte studiosendinger med høydepunkter og analyser.

MTG  har rettighetene til kampene som i desember sendes fra håndball-EM for kvinner. I Norge har håndballjentenes to første kamper og seiere i mesterskapet sikret TV3 knallgode seertall og andeler. MTG har også rettighetene til håndball-EM i 2018.

- Håndball har et stort og lojalt publikum i hele Norden. MTG er svært fornøyde med å ha sikret seg disse rettighetene, som har enorm seerappell blant millioner av seere i hele Norden, sier Peter Nørrelund, sjef i MTG Sport.