Annette Aas Johansen kommer fra United Influencers (UI), hvor hun har hatt en sentral rolle siden starten. I Egmont Publishing skal hun bygge opp og lede en ny satsing på «influencers» som ledd i en videreutvikling av forlagets målgruppetilnærming. På litt bedre norsk er «influencers» påvirkere eller opinionsledere i sosiale medier og på nett.

- Dette er aller mest tiltrekkende
Aas Johansen har bakgrunn som gründer, nå sist fra styret og ledergruppen i UI. Hun har startet i sin nye jobb hos Egmont i Nydalen.

- Jeg vil bruke erfaringen jeg har opparbeidet de siste årene. Det er ikke så mange som sitter på den kompetansen jeg har akkurat nå. Mulighetene som ligger i selskapets bredde er aller mest tiltrekkende. Det som skiller Egmont fra resten av bransjen er CM, digital, print, abonnementsmasse, blader, bøker – et enormt nedslagsfelt, sier Aas Johansen i en pressemelding.

- Få har lyktes
Egmont skal utnytte synergier innenfor selskapets kjerneområder og forlagets posisjoner på andre områder.

- Kombinasjonen av Egmont Publishings bredde og distribusjonskraft og Annette Aas Johansens unike erfaring på influencerområdet gir oss gode muligheter for å lykkes, sier Audun Giske, digitaldirektør i Egmont Publishing.

Han utdyper:

- I dag har vi få eksempler på at noen virkelig har lyktes med å ta ut det fulle potensialet på området. Det er blant annet fordi tilnærmingen til hvordan man jobber med profiler har vært for snever. Dette skal Annette bidra til å utvide, sier Giske.

- Skal ikke konkurrere med bloggnettverk
Han varsler en langt mer offensiv og rendyrket satsing.

-Vi tror influencere kan operere innenfor flere disipliner enn i dag. Vi skal ikke konkurrere med generelle bloggnettverk, men styrker vår målgruppejobbing ved å knytte til oss nye relevante profiler. Vi er i gang med noen initiativer og prosjekter, blant annet rettet mot unge kvinner, hvor vi jobber og tenker på denne måten. Potensialet er stort, mener Giske.