Kjersti Løken Stavrum slutter som generalsekretær i Norsk Presseforbund og tar over som administrerende direktør i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier.

Hun varslet mandag Presseforbundet om at hun sier opp sin stilling. Stavrum etterfølger Sindre Østgård, som blir direktør for produkt- og forretningsutvikling i Discovery Networks i Norge og Sverige.

I en pressemelding fra Presseforbundet uttaler hun blant annet at produksjonen av den frie og uavhengige journalistikken er under et alvorlig press.

- Schibsted er et sentralt mediehus som forvalter betydelig publisistisk kraft og som har ambisjoner om å sikre journalistikken gode økonomiske vilkår også i fremtiden. I den bekymringsfulle situasjonen vi er nå, ønsker jeg å være en pådriver for verdien av publisistisk innhold med utgangspunkt i Stiftelsen Tinius, sier hun.

Blommenholm Industrier (BI) eier 26,1 prosent av aksjene i Schibsted og er selskapets største eier. Stiftelsen Tinius forvalter denne eierposten gjennom et styre som består av Ole Jacob Sunde, som også er styreleder i Schibsted, advokat John A. Rein og Kjersti Løken Stavrum.

Stavrum beholder styrevervet i stiftelsen og BI, men et varamedlem skal møte i hennes sted i den perioden hun er administrerende direktør.

Kjersti Løken Stavrum tok over som generalsekretær i Norsk Presseforbund i 2013.