Tidligere kringkastingssjef i NRK, Hans-Tore Bjerkaas, blir styreleder i Ullevaal Media Center (UMC). Produksjonsselskapet ble etablert i januar i år med nytt studio på Ullevaal Stadion av eierne Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF).

- Media og fotball er en kombinasjon der jeg mener jeg kan bidra både profesjonelt og interessemessig. Jeg deler eiernes ambisjoner om å sikre og utvikle verdiene til norsk fotball. Strategisk er det viktig at UMC produserer og leverer innhold på et profesjonelt nivå, sier Hans-Tore Bjerkaas.

Bjerkaas får i tillegg med seg svært erfarne mediefolk i UMC-styret med bakgrunn fra blant annet NRK, MTG, TV 2 og Discovery. Christine Korme, Åse Marie Bendiksen, Svein Tore Bergestuen og Erik Espeseth blir styremedlemmer i selskapet.

Eierne NFF og NTF er svært glad for at den tidligere kringkastingssjefen takket ja til å være styreleder.

- Hans-Tore Bjerkaas kjenner fagområdet, han er en tydelig strateg og leder som bidrar til at vi får et godt, fremoverlent selskap. Vi har hatt fokus på få et styre som er faglig sterkt, med bansjekunnskap innenfor media, kommunikasjon og produksjon. Dette mener vi at vi har fått til, sier fotballpresident Yngve Hallén.

UMC har som mål «å utvikle innholdskonsepter og gjennomføre produksjoner» av større sportsbegivenheter. «for å opprettholde og øke den kommersielle verdien av norsk fotballs tjenester og produkter».

Nylig produserte UMC sendingene fra ishockey-VM for Discovery og UMC har også ansvaret for studioproduksjonene til Discovery i forbindelse med EM-kvalifiseringskampene i fotball, i tillegg til leveranser fra La Liga og Europa League.

UMC utfører også produksjonsoppdrag for blant andre Norsk Tipping, Telenor, Statoil, Nettavisen, særforbund og næringslivet. 

Det er Svein Graff som i dag er administrerende direktør i UMC.