Fredag morgen orienterte Norges største mediekonsern at de ønsker å innføre en ny aksjeklasse. Dette skal gjøre ved å splitte aksjene i selskapet i en A-klasse og B-klasse.

«Dette vil gi Schibsted full tilgang til egenkapitalmarkedet samtidig som det vil bevare den sentrale rollen Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier har i å støtte Schibsted», heter det i meldingen.

Hensikten med aksjegrepet er med andre ord å sikre seg penger i kapitalmarkedet eller gjennomføre oppkjøp med betaling i aksjer, uten at selskapets største eier Tinius-stiftelsen er nødt til å vanne ut posten sin.

- Schibsted har mange spennende muligheter for både organisk vekst og vekst via oppkjøp, særlig innenfor online rubrikk-segmentet. Vi bør derfor øke vår finansielle fleksibilitet. Som en konsekvens av dette er muligheten for å øke egenkapitalen via introduksjon av en ny klasse B-aksjer i tråd med vår langsiktige strategi og ambisjoner, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted Media Group i en melding.

Aksjemarkedet reagerer ikke positivt på forslaget og investorene på Oslo Børs svarer fredag med å sende aksjen til Schibsted med over tre prosent. Selskapet har i dag en markedsverdi på 53,6 milliarder kroner.

I et intervju med Reuters sier analytiker Sami Sarkamies i Nordea Markets at dette kan være et tegn på at Schibsteds mange nye rubrikkselskaper trenger mer tid før de vil bidra med penger i Schibsted-kassen, skriver E24.

- Jeg tror dette kan være et signal om at utsikten til kontantstrøm fra de eksisterende rubrikkvirksomhetene kanskje ikke er så god, og at det kan ta år før virksomheten i fremvoksende markeder og også i Europa vil gi positiv kontantstrøm, sier Sarkamies.

Forslaget om å opprette en ny aksjeklasse skal opp på Schibsteds generalforsamling 8. mai.