Kampanje kommer med mer om NRK-kuttene.

NRK kutter 40 årsverk i distriktsdivisjonen, halvparten administrativt ansatte. Det forteller Grethe Gynnild Johnsen, direktør for distriktsdivsjonen i NRK, i en pressemelding i dag.

Sju av 15 distriktsredaksjoner må redusere tallet på redaksjonelle medarbeidere. De to kontorene som får den største reduksjonen er Trøndelag og Hedmark/Oppland med henholdsvis 9,6 og 11,4 årsverk. Totalt skal distriktsdivisjonen ned 40 årsverk, halvparten av dette er administrative årsverk.

- Det er forståelig at mange spør seg hvordan omstillingene vil påvirke NRKs evne til å oppfylle vårt allmennkringkasteroppdrag. For NRK er det et mål at nedbemanningen i minst mulig grad skal ramme innholdet til publikum, sier Gynhild Johnsen.

- Vårt mål er å få til denne nedbemanningen og effektiviseringen gjennom åpne og gode prosesser. Jeg vil også understreke at NRK etter denne prosessen vil ha en minst like stor andel av våre samlede ressurser utenfor Oslo. Distriktskontorene og NRK Sápmi har i underkant av 1100 medarbeidere - eller nesten 30 prosent av de NRKs ansatte, fortsetter hun.

NRK kutter bemanningen med 300 årsverk som en følge av at stortingsflertallet ikke ga statskanalen så stor lisensvekst som den ba om.

Les også: NRK-sjefen varsler kutt på 300 mill.

Les også: Slik skal NRK-sjefen spare 300 mill.