Martin Andresen, søsteren Marit Andresen Eriksen  og faren Morten Andresen er den største eiergrupperingen i Skeidarliving Group med 72 prosent av aksjene. Etter at de kom inn på eiersiden i 2013, har det skjedd mye. Konsernsjef Martin Andresen har sammen med administrerende direktør Erik Tønnesen og staben fått orden på økonomien igjen. I fjor fikk Skeidarliving Group et positivt resultat på 40 millioner mot et underskudd på 135 millioner kroner i 2013. Bedre kontroll på kostnadene, større suksess med varesortimentet og prising har bidratt til å stanse milliontapene.

- Tok sosiale medier alvorlig i fjor
Men Skeidar-sjef Erik Tønnesen mener også en viktig del av den omfattende snuoperajonen har vært å forbedre og spisse markedsføringen. Mye har handlet om sosiale medier det siste året.

- Det er ingen tvil om at Skeidar har ligget bakpå når det gjelder å digitalisere deler av markedsføringen. Det var først for et halvt år siden at vi tok dette med sosiale medier alvorlig, og det har vært noen måneder med en svært positiv utvikling. Jeg er mektig imponert over den omstillingsprosessen de ansatte i markedsavdelingen har gjennomført. De har virkelig snudd seg rundt og tilpasset seg den digitale verden, sier Tønnesen i en pressemelding.

 Byrået Solid Media Group har bistått Skeidar med å flytte deler av markedsføringen over til digitale medier.

- Skeidar er et meget godt eksempel på en bedrift som har tatt steget inn i digitale medier på alvor. Skeidar er en anerkjent merkevare nasjonalt som har lykkes med å kjøre så mye digitalt, sier Morten Algøy, daglig leder i Solid Media Group.

- Når de riktige menneskene
Markedssjef Helene Smogeli mener Skeidar nå er langt bedre på kundedialog. Hun er ikke i tvil om at bruken av digitale medier har hatt betydning for møbelgigantens comeback.

- Nå når vi de vi riktige menneskene, med riktig innhold til riktig tid og med riktig budskap. Det er viktig å være synlig der kundene er. Vi opplever et stort engasjement på de aktivitetene vi kjører på sosiale medier, og i forbindelse med januar-salget hadde vi over 750.000 video-visninger av kampanjen vi hadde på Facebook. På de siste seks månedene har vi nådd 1,8 millioner mennesker med Facebook-annonseringen vår. Det er helt sensasjonelle tall, og omsetningen for januar i år ble «all time high», forteller Smogeli.

Fornøyd med kunden: Solid Media Group-sjef Morten Ålgøy (til venstre) er åpenbart fornøyd med Skeidars digitale fremgang. Byrået ga prisen Solid Award til kunden, anført av administrerende direktør Erik Tønnesen og markedssjef Helene Smogeli.