Christian Lindemann (32) rykker opp som ny digital direktør i mediebyrået Vizeum og tar over over etter Christian Fure. Lindemann har tidligere jobbet som avdelingsleder og digital strateg i mediebyrået etter at han kom til Vizeum fra konkurrenten PHD i 2010.

- Jeg er veldig glad for at Christian Lindemann har takket ja til å lede Vizeums digitalsatsning videre. Han er blant de aller skarpeste digitalstrategene i Norge, og er et stort ledertalent som har bidratt meget positivt i utviklingen av Vizeums digitale posisjon og forretningsmessige vekst, sier administrerende direktør i Vizeum, Tor-Arne Fosser til Kampanje.

Vizeum-sjefen sier det digitale blir stadig viktigere for byrået som jobber med kunder som DNB, Norwegian og Clas Ohlsonn og at byrået i dag har den største andelen digital medieomsetning blant byråene som rapporterer tall til Mediebyråforeningen.Vizeum har enda ikke levert tall for 2013, men hadde i for to år siden en medieomsetning som nærmet seg 600 millioner kroner. Da Kampanje rangerte mediebyråene i Norge for første gang ifjor kom Vizeum på en delt fjerdeplass sammen med OMD. 

Les også: Her er Årets mediebyrå

- Vizeum har alltid vært digitalt drevet med en tydelig digital profil og dyktige folk, og jeg gleder meg til å videreutvikle det allerede sterke fagmiljøet, sier Christian Lindemann.

Den nye digitaldirektøren sier at byrået i en tid med «kontinuerlig endringer i digital forbrukeradferd, teknologi, medieplattformer og kjøpsmodeller» må være tydelige i sin rådgivning.

- Som et av Norges tre største mediebyråer i 2014 er vår evne til å være ledende innen digital rådgivning og innovasjon en forutsetning for å kunne levere økt konkurransekraft og resultater for våre kunder, sier han.

Tar over for Fure
Lindemann overtar lederrollen etter Christian Fure som har fått utvidet ansvar som digital direktør i Dentsu Aegis Network Norge, der han skal videreutvikle tjenester, fagområder og samspill på tvers av selskapene Vizeum, iProspect, Isobar, Carat og psLIVE. Den tidligere digitaldirektøren er full av lovord om sin etterfølger.

- Christian Lindemann viste oss fra dag én i Vizeum at han er en av Norges flinkeste innen performance-relatert markedsføring. I tillegg har han bevist igjennom daglig arbeid og prisvinnende caser at han greier å utnytte digitale medier til å bygge sterke merkevarer og digitale kommunikasjonskonsepter som leverer resultater, sier Fure.

Nylig styrket Vizeum også sin strategi- researchavdeling, som ledes av Simen Hanssen, med Per Christian Werenskiold, Wenche Gokshol og Terje Isachsen.