Roger von Zernichow (37) er ansatt som administrerende direktør i Canal Digital Norge. Han tar dermed over etter Petter Carlsen som adm.dir i Canal Digital Norge.

Zernichow har jobbet i satellitt-tv-virksomheten til Norges største tv-distributør siden 2010.

De tre siste årene har han vært direktør for kunderelasjon som omfatter CRM og kundeservice.

- Roger von Zernichow kjenner Canal Digital Norge godt. Han har gjort en god jobb som direktør for kunderelasjoner, og jeg er sikker på at han vil fortsette å levere på de målene som selskapet har satt for 2014 og årene som kommer. Jeg er glad for at han tar jobben som leder for Canal Digital Norge, sier Ragnar Kårhus, en av konserndirektørene i Telenor og administrerende direktør i Telenor Broadcast og Canal Digital.

- Satelitt-tv har en enorm styrke
Von Zernichow har tidligere jobbet 12 år for IKEA Norge hvor han hadde ulike lederposisjoner. 

- Jeg er både stolt og ydmyk over å få overta som leder av et så solid selskap som Canal Digital Norge. Jeg ser frem til å jobbe med svært dyktige medarbeidere for å videreutvikle selskapet og våre tjenester til det beste for våre kunder inn i fremtiden, sier Roger von Zernichow.

- Hva skal du gjøre for å få norske husholdninger til å fortsette å abonnere på satellitt-tv når det finnes så mange gode og langt rimeligere OTT-løsninger?

- Satellitt-tv har en enorm styrke i både stabilitet og bildekvalitet, og fremover skal vi kombinere dette med et sterkt strømmetilbud slik at kundene kan bruke innholdet i tv-abonnementet på flere skjermer, hvor de vil og når de vil. I tillegg er lineært tv står fortsatt veldig sterkt og er det foretrukne valget for de aller fleste, sier den nye Canal Digital-sjefen.

Nylig lanserte også Canal Digital sin nye nett-tjeneste Canal Digital Go på nettbrett, en løsning som gir kundene mulighet til å se store deler av innholdet i tv-abonnementet på nettbrett. Alle de store tv-distributørene som Get, Canal Digital og RiksTV er i dag ute med nye tv-tilbud som skal gi kundene mulighetene til å se tv også på de nye mobile plattformene og nylanseringene kommer som perler på en snor.

Tror på kundevekst
Kampen for å holde på kundene synes å være hovedfokuset til de tradisjonelle tv-distributørene. Antallet kunder fortsetter nemlig å falle og var per tredje kvartal i år på 914.000 i Norden. Siste 12 måneder har dermed ytterligere 17.000 kunder forsvunnet ut. 

- Vil vi få se kvartaler fremover der antallet Canal Digital-kunder øker?

- Vi trenger ikke å se lenger enn til våre søsterselskap for å finne eksempler på vekst i antall kunder. Her ser vi blant annet at Canal Digital Sverige og Canal Digital Finland hadde en netto vekst av kunder på satellitt-tv  i 2013 sammenlignet med 2012. Dette er selvsagt svært inspirerende for oss i Canal Digital Norge, og gir oss høy motivasjon i det videre arbeidet for å tiltrekke oss kunder i dette konkurransepregede markedet, sier den nye sjefen.

I forrige uke la Telenor frem tall for årets tredjekvartal og for tv-distributøren Canal Digital. De viste at selskapets inntekter for tredje kvartal falt med 24 millioner kroner til 1,12 milliarder kroner i Norden.

Netto driftsresultat endte på 141 millioner kroner, og det var nedgang på 55 millioner sammenlignet med tredje kvartal i 2013.