Til høsten skal SBS Discovery-kanalen Fem sende en ny runde med «Big Brother», som ble for første gang vist på TVNorge i 2001. Kanalen sendte fem sesonger med serien, før TV 2 Bliss overtok konseptet i 2011.

- Vi skal bringe «Big Brother» tilbake til røttene. Det blir mindre fokus på sex, og mer fokus på drama og menneskelige relasjoner. Det blir oppturer, nedturer, intriger, og ikke minst sterke karakterer, sier Eivind Landsverk, programdirektør i SBS Discovery og Fem, i en pressemelding.

- Ekte, sterke varer
Nylig skrev Kampanje at «Big Brother»-produsent Lasse Hallberg gjør comeback i tv-bransjen og skal utvikle nye programmer for TVNorge. Nå er det klart at mannen som først brakte realityserien til Norge, blir produsent for SBS Discovery-gruppens satsing på en av det mest omtalte realityseriene i Norge.

- «Big Brother» startet som et sosialt eksperiment. Det var tv-historie. Men for hver sesong ble strikken tøyd, helt til ingenting lenger var sjokkerende. Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-TV». Vi skal tilbake til det sosiale eksperimentet og det mellommenneskelige dramaet. Nøkkelen blir å finne den rette sammensetningen av ekte, sterke karakterer, sier Hallberg.

Les også: Hallberg til TVNorge

- Massiv investering
Programdirektør Eivind Landsverk ser fram til satsingen på den gamle realityserien.

- Da «Big Brother» ble sendt på TVNorge i 2001 var serien med på å revolusjonere tv-industrien. Programmet løftet kanalen til nye høyder. I dag er det mer riktig å legge dette programmet på Fem. Fem skal gi seerne en miks av drama og underholdning, det samme skal «Big Brother». Begge har også en overvekt av kvinnelige seere, sier Landsverk.

- Det blir en massiv produksjon og en stor investering. Den teknologiske utviklingen har vært formidabel siden oppstarten i 2001 og endelig får programmet en digital satsing Big Brother verdig. Det blir spennende å se hvordan Hallberg tar i bruk de nye mulighetene, sier Landsverk.