Rekrutteringsselskapet Mediabemanning har igjen kåret medie- og kommunikasjonsbransjens mest attraktive arbeidsplass og i år er det nytt i toppen. I fjor var det nemlig Schibsted som var på de fleste lepper når de ble bedt om å peke ut sitt favorittarbeidssted, men i år er det allmennkringkasteren på Marienlyst som rager høyest.

- Dette er veldig hyggelig og inspirerende. Det er også litt oppsiktsvekkende da veldig mange av de spurte jobber med kommunikasjon og i byråer, slik jeg har oppfattet undersøkelsen. Men vi tar det som en anerkjennelse på at den jobben vi gjør oppleves som fremoverlent og innovativ, sier kringkastingssjefen i NRK, Thor Gjermund Eriksen, til Kampanje.

Når NRK går helt til topps, betyr det at allmennkringkasteren passerer landets største mediekonsern på listen over den mest attraktive arbeidsplassen. I fjor var det nemlig Schibsted som toppet lista.

- Vi er ikke lønnsledende og det skal vi heller ikke være, men jeg tror vi oppfattes som et sted der folk for lov å utvikle seg journalistisk, og så er vi veldig langt fremme teknologisk, sier NRK-sjefen.

Tar liten ære
Eriksen vil imidlertid ikke noe personlig ære for at NRK i løpet av det siste året har klatret fra en tredjeplass og helt til topss. Thor Gjermund Eriksen tok over som NRK-sjef etter Hans Tore Bjerkaas i mars i fjor.

Les også:

Eriksen varsler digital opprustning

- Tar ikke kringkastingssjefen noe av æren?

- Den æren er i så fall liten. Det er hyggelig, men her er jeg beskjeden, sier Eriksen, som i Mediabemannings undersøkelse også rangeres som en svært populær leder.

Følg med på Kampanje.com senere i dag for å se hvem som er de mest populære topplederne i medie- og kommunikasjonsbransjen!

- Hvor opptatt er du som leder av bedriftens omdømme?

- Jeg mener at jeg er svært opptatt av omdømmet til NRK. Omdømme handler om tillit og troverdighet og det er svært viktig for NRK, sier han.

- Gjør det sterkt digitalt
Undersøkelsen, som er en del av Mediabemannings store, årlige «Bransjeundersøkelsen», kartlegger lønnsutvikling, fremtidsforventninger samt bransjens mest attraktive arbeidsgivere og populære ledere. Totalt så er det nærmere 1.000 respondenter som har deltatt i undersøkelsen og disse jobber til daglig i mediebedrifter, reklame- og kommunikasjonsbyråer eller i markeds- og kommunikasjonsavdelinger hos norske annonsører.

- At NRK er den mest attraktive arbeidsplassen i en undersøkelse der brorparten av respondentene jobber i den kommersielle delen av bransjen er et tydelig tegn på at veldig mange anerkjenner NRKs faglige miljø og innovasjonskraft, sier daglig leder i Mediabemanning, Henrik Sandberg.

Partner og konsulent Ole A. Janzo i Mediabemmaning mener NRKs attraktivitet i tillegg skyldes at mediehuset ikke bare «gjør det sterkt i tv og radio, men også digitalt». Samtidig fremstår NRK som først og fremst et trygt valg.

- Det er ingen som forventer at NRK lønnsledende, men fra utsiden så ansees de som en veldig trygg arbeidgiver. Også tror jeg at NRK med Thor Gjermund Eriksen som leder har fått en leder som bekrefter det inntrykket og det bekreftes også av listen vår over de mest populære lederne i bransjen.

- Er det Eriksen som sender NRK helt til topps?

- Ja, jeg tror det. I tillegg fikk NRK også mye oppmerksomhet under valgkampen og det kan ha slått positivt ut, sier Janzo.

Schibsted skårer
Flere store medieselskaper er i år ramlet ut av listen og blant disse er Google, TVNorge og McCann. At Schibsted faller litt ned på lista, mener Janzo har sammenheng med at Mediabemanning i år også brøt opp Schibsted i underselskaper. Dermed bar det rett inn på topp 10 for selskaper som VG, Aftenposten og Finn.

- Schibsted er en merkevare som arbeidsgiver, men ikke på kanalnivå eller som et byrå. De er et konsern, men når de likevel kommer så høyt, viser det at Schibsted er et arnested for de mest kommersielle og flinke folkene i bransjen. Det befester selskapets posisjon som et av de sterkeste mediekonsernene, sier Janzo.

Her er de 10 mest attraktive arbeidsplassene i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen:

Plassering (fjorårets plassering i parantes)

Arbeidssted

1. (3.)

NRK

2. (1.)

Schibsted

3. (2.)

Try

4. (-)

VG*

5. (-)

Finn*

6. (3.)

TV 2

7. (-)

Aftenposten*

8. (-)

Monster

9. (7.)

Dinamo

10. (9.)

Carat

* På årets liste åpnet Mediabemanning for at respondentene også kunne svare på flere Schibsted-selskaper. For to år siden var det kun Schibsted som var alternativet.