Denne uken viste en ny undersøkelse ungdommen ikke lenger sverger like mye til verdens største nettsamfunn, Facebook. Med støtte fra undersøkelsen «Global Social Media Impact Study» kunne professor Daniel Miller fra University College London fortelle at Facebook har fått en popularitetsknekk i gruppen 16-18 år.

- Facebook er ikke bare på vei ned, det er så godt som dødt og begravet, kunne Miller fortelle.

I selskapet Solid Media Group, en skandinavisk leverandør av markedsføringstjenester innen sosiale- og digitale medier, tar salgssjef Niklas Hansen i mot de dystre spådommene med stro ro.

- Det er mye oppmerksomhet i mediebildet for tiden som forteller at ungdommen rømmer fra Facebook til fordel for andre sosiale medier. Det er jeg sterkt uenig i, sier Hansen.

- Oftere innom Facebook
Hansen viser til tall fra TNS Gallup som forteller at verdens største nettjeneste fortsatt har hele 88 prosent av alle i aldersgruppen under 30 år som daglige brukere. Men han innrømmer at bruken er i endring.

- Vår erfaring er at brukerne ikke lenger er like lenge inne på Facebook som de var tidligere. I stedet har frekvensen gått opp og brukerne er oftere innom Facebook hver dag, sier han.

Hansen er er derfor ikke bekymret med tanke på Facebook som annonsekanal.

- Tallene fra TNS Gallup viser også klart og tydelig at selv om de yngre aldersgruppene tester og bruker nye kanaler, så beholder de Facebook-profilen sin og bruker den aktivt. Jeg kan derfor trygt anbefale Facebook som en utmerket kommunikasjonskanal når det gjelder sosiale medier, sier Niklas Hansen fra Solid Media Group til Kampanje.

Tror på salgsvekst
Solid Media Group Styring har fått mye oppmerksomhet ikke minst på grunn av gründer og styreleder Jan Rune Størseths, mål om børsnotering og lovnader om eventyrlig omsetningsvekst og overskudd. Nylig gjennomførte selskapet en emisjon på ti millioner kroner og har også fått med seg kjente investorer som Arne Fredly, Rune Rinnan og Arne Blystad på laget. Hansen i Solid Media Group sier omsetningen i selskapet ser ut til vokse med rundt 20 millioner kroner i år.

- Klarer vi opprettholde den farten vi har nå om dagen så sikter vi mot en omsetning i overkant av 50 millioner kroner. Det tror vi er realistisk. Vi opplever for tiden et voldsomt trykk fra selskaper som i langt større grad ønsker å benytte seg av digitale medier. Vi har vi hjulpet over 1.000 norske bedrifter med å profesjonalisere deres virksomheter i sosiale medier. Det er årsaken til den svært positive kurven vi opplever for tiden, sier han.

Siden den tidligere rørleggeren Størseth og de andre gründere dro i gang sitt netteventyr våren 2011, har omsetningen økt fra 2,8 millioner til cirka 30 millioner i fjor. Noe av det som nå skal dra veksten videre er blant annet en stor avtale med svenske Bonnier. Bonnier Publications har ifølge Solid Media Group signert en stor nordisk avtale på programvareløsningen.

- Avtalen kommer via treningssenterkjeden Elixia som også bruker samme system, sier Hansen.

Før jul ble det foretatt en emisjon i selskapet på 10,3 millioner kroner. Selskapet har fått inn nye aksjonærer, og har også kvittet seg med fem millioner kroner i gjeld som er gjort om til aksjer for lånegiverne. Etter emisjonen er selskapets markedsverdi nå på 120 millioner kroner, ifølge selskapet.