Onsdag kunne Try/Apt feire sin 11. seier i klassen for reklamebyråer i «Byråprofil», og stakk attpåtil av med førsteprisen i den nye hovedkategorien «Årets byrå», hvor de konkurrerte mot finalistene Starcom og Trigger fra henholdsvis mediebyrå - og PR-bransjen.

Men nå mister de en av sine største profiler til nettopp PR-bransjen, når tekstforfatter Eva Sannum etter ti år takker for seg i Try/Apt og starter opp i Geelmuyden.Kiese. Der skal hun bli én av to kreative ledere i Geelmuyden.Kiese som skal jobbe med «storytelling». Sannum sier det er ønsket om å få jobbe enda tettere med den store og den mer strategiske fortellingen som lokker henne over fra reklame til PR og en annen del av kommunikasjonsbransjen.

- Jeg skal ikke inn i den delen av PR-bransjen som driver med politisk rådgivning og lobbyvirksomhet overfor Stortinget. Jeg skal fortsatt jobbe med markedskommuniaksjon og det er ikke så langt fra det jeg har drevet med i Try og Apt, sier Eva Sannum til Kampanje.

- Blitt en del av identiteten
Tekstforfatteren sier hun har hatt det «fantastisk» i byrået som de siste årene er blitt rangert som landets beste, men at tiden nå føltes riktig for et skifte.

- Jeg trives kjempebra i Try/Apt og det har vært et fantastisk miljø med trivelige mennesker og det har jo nesten blitt en del av identiteten. Det er nesten så en lurer på hvordan man skal klare seg uten det stedet. Men jeg har jobbet i Try i snart ti år og jeg kjenner at jeg er klar for å prøve noe annet. Det er ikke mer komplisert enn som så, sier Sannum.

Men den siste tiden har hun stadig oftere følt at hun gjerne skulle sittet nærmere de strategiske beslutningene.

- De siste årene når vi sitter og jobber for kunder, har jeg kjent på at det irriterer meg at vi ikke får være med på den store historien. Jeg har følt at jeg bare gjør en del av jobben, men at det store bildet i blant ligger et annet sted og at vi gjør en veldig liten del av en større kommunikasjonsjobb. Derfor ville jeg flytte meg dit, sier hun.

- Strategisk interessert
At hun havner i GK sier hun skjedde ved en tilfeldighet. Egentlig var hun ikke på jakt etter en ny jobb. Viktigere var motivasjonen hennes om å jobbe mer strategisk.

- Jeg har alltid vært fascinert av kommunikasjonsstrategi. Ikke PR nødvendigvis, men det å jobbe mer analytisk med posisjonering og omdømme. Jeg er en strategisk interessert kreatør, sier Sannum.

Det som er klart er at GK ruster opp sin avdeling for «storytelling» og den kreative kompetansen på huset. I tillegg til Eva Sannum henter GK også inn Vidar Singh fra Dinamo og Schjærven. Sannum skal være tekstforfatter og Singh AD, men begge skal være kreativt ansvarlige i PR-byrået og lede den delen av GK som jobber kreativt med markedskommunikasjon.

Les mer om GKs plan for ansettelsen av Sannum i nye Kampanje magasin, der bransjeglidning er temaet.