Mandag lanserte Q-Meieriene nye produkter. Kortene har vært holdt tett til brystet, fordi de frykter kopiering, skriver Aftenposten.

- Bare se på Tine og Synnøve Finden. Synnøve Finden lanserte gresk yoghurt i februar, og nå kommer Tine med sin egen variant, God Morgen Yoghurt, gresk type, sier Bent Myrdahl, sjef for Q-Meieriene.

Han nevner også hvordan Tine raskt fulgte dem da de byttet ut halvannen-literen med melk med en 1,75-liter, og hvordan Tine gikk over til skrukork etter at de gjorde det. Også skrulokk på rømmeboksen mener han de var først med.

Synnøve Finden-eier Jan Bodd slutter seg til kritikken.

- Tine har ikke gjort noen ting, dette er mer copy-paste enn innovasjon, sier Bodd til Aftenposten, og trekker frem flere eksempler på områder hvor Tine burde vært i front.

Tine kjenner seg ikke igjen i bildet som skapes av konkurrentene.

- Tine har en ambisjon om å være en stor innovatør og har kommet med mange nye konsepter den siste tiden. Blant annet YT og Noisy, sier konserndirektør marked, Hege Holter Brekke, i Tine, og legger til at den greske Go morgen-yoghurten ble lansert i februar 2011 og dermed ikke er noen kopi.