Overdragelsen gjelder nettstedene DinSide.no, Digi.no, IT-avisen.no, Lommelegen.no, Playday.no, Epla.no og Bloppis.no. I tillegg vil utviklingsavdelingen, Aller Mobil, Ad Operations og redaksjonell stab i Aller Digital overføres. Det er i alt 50 ansatte som overføres til DB Medialab.

- Dette er et offensivt grep der vi samler digitale ressurser. Vi har store ambisjoner og høye mål om inntektsvekst for den nye store digitale enheten i DB Medialab, sier administrer direktør Roger Hansen i Aller Media.

Nye DB Medialab vil ha omtrent 140 ansatte og en omsetning på kroner 250 millioner kroner. Under Kampanjes mediekonferanse Media Business i august slo Hansen og Dagblad-sjef Tore Stangebye fast at Aller og Dagbladet sikter mot en digitalomsetning på 500 millioner kroner i løpet av noen få år.

- Innen tre år skal vi doble den digitale omsetningen. Innen 2017 skal vi ha minimum 500 millioner kroner, sa Hansen under et foredrag på Media Business.

Les også: - Vi har veldig mye penger

KampanjeTV: - Kjærligheten vokser frem

Les også: Aller sikter mot 600 digital-millioner

- Vi satser på å skape en enda kraftigere digital medialab, med tung og bred kompetanse som på en effektiv måte skal skape god utvikling for redaksjonelt innhold både på eksisterende og nye digitale plattformer, sier Hansen om digitalfusjonen 1. oktober

Tore Stangebye blir sjef for det fusjonerte digitalselskapet.

- Vi ønsker de ansatte hjertelig velkommen og gleder oss til å skape en fremtid som en av landets sterkeste digitale enheter, sier Stangebye i Dagbladet.