Navn: Geir Holm

Stilling: Daglig leder/konsulent i Tenk Kommunikasjon

Årets ferie: Kreta (om ikke Hellas er konkurs før 11. juli...) og Beitostølen.

- Hva er den perfekte sommermaten?
- Har ikke vært i Hellas før, så er spent på det greske kjøkken. Men helt helsepolitisk ukorrekt er det grillmat som fenger mest. Med sånn fett smør oppå...

- Hva er feriefavoritten?
- Er egentlig ikke utpreget ferie-fan, men om jeg må: en iskald Corona (uten lime!) i skyggen – ca hvor som helst... Ellers har siste to år i Alcudia/Mallorca vært veldig fine.

- Hva har du alltid med deg på tur?
- En ambisjon om å koble ut jobben. (Uten særlig hell). Og notatblokk...

- Hva gjør du for å holde deg i form i sommer?
- Lyktes for første gang med daglig morgenjogging (da snakker vi om sju-tiden!) i fjor. Det blir det i år også. Og selvsagt fotball med mine sønner og endel mosjon med kona :-)

- Hvem eller hva provoserer deg mest?
- Til min litt skuffelse og frustrasjon ender jeg med å peke på politikerne – nasjonalt og globalt – selv om jeg vet vi får det vi fortjener. Men det er grusomt at ikke hungersnød og ekstrem urettferdighet tas tak i av de få titalls statsledere som kunne gjort noe med det. Her hjemme er det det vanvittige byråkratiet som provoserer mye. Hysterisk å tenke på hvor mye ressurser som settes av til å hindre oss i å få ting til – fremfor å tilrettelegge for alle oss som ønsker å skape noe.

- Hvordan endres dine medievaner om sommeren?
- Lite. Dagbladet og noen få faste på nett, brett og mobil samt en og annen Dagbladet papiravis sommer som vinter. Også blir det vel, om mulig, enda litt mindre tv om sommeren. Skulle gjerne hørt mer radio, men det blir det dessverre dårlig med hele året.

- Hva eller hvem vil du helst slippe å høre mer om i mediene resten av 2013?
-
Anders Behring Breivik. Grufullt å plage de pårørende med helt unødvendige historier som at han får frierbrev og at hans avdøde mors leilighet er til salgs og hvordan den ser ut innvendig.

- Betaler du for innhold på digitale plattformer?
- Wimp for enkelt å velge blant nesten alt av musikk - har en rååå lydmaskin til iPad’en. Og Sumo, for at kona skal se Grey’s Anathomy – og Dagbladet Pluss, fordi det er veldig mye bra å lese.

- Hvis du fikk bestemme, hvem ville du utnevne til ny medieminister etter høstens stortingsvalg?
- Den første som falt meg inn var Charter-Svein, men det er fordi hjernen min er laget slik. Når jeg får tenkt meg om, må det imidlertid bli Alf Hildrum. Ikke så spennende valg kanskje, men får fungere som et godt eksempel på de egenskaper jeg mener er viktig: ett bein i fortiden og ett i fremtiden – samt en god kombinasjon av redaksjonelle vyer, kommersiell suksess og politisk erfaring.

- Hvordan blir høsten i medie- og kommunikasjonsbransjen?
- Den blir helt fantastisk! Det skjer veldig mye spennende både i markedet og hos mediene. Det blir som å være eneste gutt på sykepleierkonferanse på Storefjell: vanskelig å vite hvor en skal legge innsatsen. Vi følger oppskriften: eiere/ledelse > strategi/forretningsforståelse > kommunikasjonsbeskrivelse/føringer > og utstrakt kreativ myldring blant virkemidlene. Etter hvert som virkemidlene blir mer varierte og flere, er det stadig mer krevende å finne de løsningene som vi mener gir best resultater. Derfor inviterer vi sterkere enn noen gang til tett og langsiktig samarbeid med våre kunder!