Vinneren ble utropt på arrangementet «Årets markedsfører» i Oslo tirsdag kveld.

- Dette setter vi stor pris på. Vi trodde ikke at vi skulle vinne igjen, jublet markedsdirektør Rune Garborg i DNB da han mottok prisen av juryleder Mia Bergmann, som sitter i styret i Markedsforbundet i Oslo.

Tidligere på kvelden, da Garborg presenterte DNB som en av fem finalister, uttalte markedsdirektøren følgende:

- Dette er ikke bare den viktigste prisen vi kan vinne, det er den klart viktigste prisen, sa Garborg.

Kampen om å bli den bedriften som var aller best på markedsføring i fjor, har vært hard. Fem finalister har kjempet om utmerkelsen, men til slutt var det altså DNB som kunne stikke av med tittelen - igjen. For også i 2010 vant banken utmerkelsen, den gangen for sin markedsføring da banken for første gang brøt med all tidligere kommunikasjon både for egen del og i bank som kategori. DNB er dermed første bedrift som vinner prisen to ganger.

Bak prisen og arrangementet står Markedsforbundet og Kampanje.

Les også: Clooney ga ny finaleplass

- Har turt å satse
I jurybegrunnelsen heter det blant annet:

«Vinneren har over tid hatt et konsistent markedskonsept, men har også vist evne til nyskaping og utvikling gjennom produktinnovasjoner og nye reklamekampanjer. De har turt å satse på færre produkter i sin kommunikasjon og vært svært strategisk bevisst på hvilke områder merkevaren skal fornyes og utvikles videre.»

Blant grepene DNB tok på markedsføringssiden i 2012, var å lansere «Superspar»-konseptet og del 2 av George Clooney-reklamefilmene. Også «Dusørjakten» har engasjert publikum i sparing. Til sammen resulterte markeds-strategien til DNB i en tredobling i salg av spareavtaler fra 2011 til 2012.

Mest stolt av tattoo-filmen
Når han ser tilbake, avslører markedsdirektør Rune Garborg at hans personlige reklamefavoritt ikke er noen av Clooney-filmene.

- Når vi snakker om virkelig god reklame, er jeg nok enda mer stolt over tattoo-filmen. Det var et kommunikasjonsgrep som var modig og ga oss virkelig tro på at vi kunne lage engasjerende reklame, sier Garborg til Kampanje magasin.

De fire andre finalistene var i år: One Call, Pierre Robert,Widerøe og Felleskjøpet.

Les også en større reportasje om vinneren av «Årets Markedsfører 2012» i nye Kampanje magasin, som er på vei til abonnentene denne uken.

Her er vinnerne av tittelen «Årets Markedsfører» frem til nå:

ÅR

VINNERE

2012

DNB

2011

My Call (Lebara)

2010

DnB NOR

2009

Kari Traa

2008

Riks TV

2007

Moods of Norway

2006 

Grandiosa Stabburet

2005

Norwegian

2004

Coop Norge

2003

NetCom

2002

Rema 1000

2001

Byggmakker

2000

Dinamo Norge

Vil du bli abonnent på Kampanje magasin? Les mer om det her.

Du finner magasinet i salg i disse Narvesen-kioskene.

Her kan du få tak i den nyeste utgaven digitalt (NB! Ny utgave er tilgjengelig mandag 18.03)