"Nytt norsk selskap skal erobre verden" er overskriften på pressemeldingen fra det nye selskapet Sixty, som er resultatet av at Gosu og Kamikaze slås sammen. Gosu har de siste årene gjort mange store tv-designjobber internasjonalt, blant annet i Midtøsten for MBC og AlArabiya. I Norge er selskapet mest kjent for jobbene de har gjort for TV 2, både for hovedkanalen, nisjekanalene og TV 2 Sumo. I tillegg har selskapet jobbet med Altiboks, RiksTV og Cmore. Kamikaze driver med implementering av nettsider og utvikling av mobilapplikasjoner, og planen er altså at de to selskapene skal utfylle hverandre.

- Mange har prøvd å erobre verden før dere, er dere ikke redde for å bli blant de mange som mislykkes?

- Jeg vil si vi er på god vei til å lykkes allerede. Vi driver i en bransje som nisjepreget, og har bevisst jobbet opp mot en nisje som veldig få kan, sier markedssjef i Sixty, Alexander Øksenberg, til Kampanje.

- Må være til stede i Midtøsten
Sixty har hovedkontor i Bergen, og vil i løpet av kort tid også åpne kontor i Dubai. Midtøsten er et hovedsatsingsområde, og 360 millioner tv-seere ser tv-designet til Sixty gjennom kanalene MBC og AlArabiya. Men skal du virkelig lykkes, holder det ikke med adresse Bergen, forteller Øksenberg.

- Skal du gjøre forretninger i Midtøsten, må du være der. Det første de ser etter på forretningskortet ditt er om du har en adresse der, det betyr alt. Det er den mest relasjonsfokuserte kulturen i verden, og jeg har brukt flere måneder der for å bygge relasjoner, sier Øksenberg.

Den samlede omsetningen til Gosu og Kamikaze var på rundt 14 millioner kroner i 2012, ifølge Øksenberg.

- Har dere sterke nok finansielle muskler til å erobre verden?

- Vi kan ved behov se etter en industriell partner etter hvert, men vi holder foreløpig tett på humankapitalen og kunnskapen vi har, sier Øksenberg.

Ser mot Apple
Han trekker frem Apple som det kanskje fremste eksempelet på et selskap som har fått til det de selv prøver på.

- Denne bransjen har lenge vært veldig teknologifokusert. Vår rolle er å sørge for at den teknologien som finnes på markedet, oppleves som attraktiv og brukervennlig. Apple er et godt eksempel på et selskap som har klart å skape et emosjonelt bånd mellom brukeren og teknologien, sier Øksenberg.