Posten går i kveld på lufta med en splitter nye reklamefilm. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme sier til Kampanje at filmen er utradisjonell på mange måter.

- Den nye filmen skal sendes i reklameblokken rett før TV 2-nyhetene. Det er litt nyfikent grep der vi plasserer filmen i en setting som også er relevant for filmen. Tv-seerne sitter foran tv’en og venter på det som er siste nytt, sier Gjølme.

For nyheter og endringer er sentrale temaer i den nye reklamefilmen som er signert Postens reklamebyrå, Kitchen. I løpet av 90 sekunder forklarer filmen hvordan Posten har endret seg gjennom hele sin historie.

- Filmens tittel er «Posten forandrer seg fordi folk forandrer seg». Det er en profilfilm og den handler om at posten forandrer seg i takt med tiden og nye kundebehov. Det har vi gjort i alle år i 350 år, sier Gjølme.

- Høylytte protester
Samtidig gjøres det et poeng i filmen at endringer ikke nødvendigvis er til det verre. Når postkontor legges om til Post i Butikk gjør Posten det for å møte endringer i samfunnet og nye kundebehov, mens mange oppfatter det som en nedbygging av tilbudet.

- Det kom høylytte protester da vi gikk fra postkontorer til post i butikk. Folk er skeptiske til forandringer, men venner seg til det når de får prøvet ut de nye løsningene. Da blir de godt fornøyd. Med denne filmen ønsker vi å forsterke kundeopplevelsen og fortelle om hvorfor det endrer seg, sier Gjølme.

At verden endrer seg for Posten kommer tydelig frem når en vet at for 20 år siden var det 3.000 postkontor i Norge, mens det om et par år vil være 30 postkontor igjen. Men i stedet vil det være 1.500 Post i Butikk.

Paus får reklamerolle
Gjølme mener den nye reklamefilmen er utradisjonell på flere måter. I tillegg til å plassere den så tett opp mot nyhetssendingen på TV 2, stiller også Ole Paus opp som filmens forteller. Det er første gang Paus stiller opp i en reklame siden har gjorde en IKEA-reklame for mange år siden.

- Ole Paus er en kjent artist og en som er kjent for å betrakte samfunnet Han stiller sjeldent opp i reklamefilmer men takket ja til oss og det fungerer veldig bra. Ikke bare er han stemmen han har også fått en rolle i filmen, sier Posten-direktøren.

- Er filmen et brudd med hvordan Posten tidligere har kommunisert?

- Det er en ny vri fra oss. Vi har alltid vært opptatt av å vise frem tjenstetilbudet vårt, men det å sette det inn i en historisk ramme er en nyvinning fra oss, sier Gjølme.

- Hva er målet med filmen?

- Det er å skape en enda bedre forståelse for de endringene Posten, kommer med og forsterke de gode kundeopplevelsene mange får når de prøver de nye tilbudene. Kommunikasjon fungerer når kundeopplevelsene skal forsterkes, sier Gjølme.

Fra Kitchen har det kreative teamet Bendik Romstad og Anne Gravingen bidratt sammen med Kitchen-sjefen selv, Haakon Dahl. Jens Lien i Einar Film har regien og markedsdirektør i Posten Gro Myking er kundeansvarlig.