Marvels superhelter Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye og Black Widow selger kinobilletter som aldri før. Ifølge Disneys siste kvartalsrapport så er det globale salget av billetter nær ved å passere ni miliarder kroner. Superheltene løfter Disneys filmdivisjon, som det foregående kvartalet gikk i minus, til nye høyder og er en viktig bidragsyter til at Disney øker overskuddet med 24 prosent for årets tre siste måneder.

Disney leverer et overskudd etter skatt på 1,83 milliarder dollar, eller 10,8 milliarder kroner. Det er betydelig bedre enn tilsvarende resultat i fjor da overskuddet endte på 8,7 milliarder kroner.

- Vi hadde et fantastisk kvartal og leverte det største kvartalsmessige overskudd i selskapes historie, sier styreformann og konsernsjef Robert A. Iger i Disney på kvartalspresentasjonen.

På kinotoppen
«Avengers»-filmen hadde premiere i USA i mai i år og er den største filmhiten så langt i år når det kommer til billettsalg og nummer tre på listen over tidenes mestselgende film.

Omsetningen i Disney økte med 3,9 prosent til 65,7 milliarder kroner, men det var litt under det medieanalytikerne hadde forventet. Men de amerikanske medieinvestorene rømte ikke aksjen av den grunn. Aksjekursen holdt seg stabilt på rundt 50 dollar per aksje da børsen stengte natt til onsdag norsk tid.

Det priser Disney-konsernet til nesten 90 milliarder kroner, eller 532 milliarder kroner. Det globale media- og underholdningskonsernet har hatt et sterkt år på børsen i New York og har lagt på seg med hele 44 prosent.

- Den store vinneren
Denne uken ble det også kjent at Disney-konsernet ruster opp digitalt med lanseringen av to nye nettsamfunn i Skandinavia og seniorkonsulent Espen Grimmert i Synlighet kunne nylig fortelle Kampanje at han lar seg imponere over Disney.

- Disney er i øyeblikket den store vinneren blant verdens medieselskaper. De har aldri i historien vært så verdifulle som nå med en børsverdi på rundt 90 milliarder dollar. Verdien har økt med godt over 50 prosent siden oktober i fjor. Jeg er ikke overrasket, jeg synes de gjør veldig mye riktig også online, sa Grimmert nylig til Kampanje.

Det norske kinopublikummet foretrekker amerikanske filmer. Av de 270.000 kinobillettene som ble solgt i Norge i forrige uke, var kun 5 prosent billetter til norske filmer. Det skriver Aftenposten i dag.