Det er lenge siden reklamebyråene selv drev med medieformidling. Men helt frem til midten av 1980-tallet satt reklamebyråene med egne medieavdelinger og egne medisjefer som bestilte og plasserte annonser i avisene. Det ble det mer eller mindre slutt på i løpet av 1980-tallet, men nå gjør reklamebyrået Schjærven og konsernsjef Ståle Schjærven et byks tilbake i tid og starter opp et nytt norsk mediebyrå.

- Vi mener det er behov for et norsk alternativ i byråmarkedet. Et byrå laget for å betjene norske kunders behov og som har enkelhet og full åpenhet overfor kundene som utgangspunkt. I dag opplever kundene alt for ofte at det til dels jobbes dobbelt og at byråer til en viss grad jobber mot hverandre. Her er det rom for kraftige forbedringer. Vi skal forenkle og forbedre prosessene mellom kunde, reklame- og mediebyrå, sier Ståle Schjærven til Kampanje.

- Går dere tilbake til fortiden her?

- På ingen måte, vi går med full fart inn i fremtiden. Utviklingen i markedet gjør det mulig å jobbe mer helhetlig og effektivt og ikke minst mer åpent. Reklame og mediebyråer har i stadig større grad overlappende interesser og kompetanseområder. En slik løsning vil sikre at vi kan ha fokus på å skape resultater for kundene våre gjennom hele prosessenm, sier Schjærven.

Schjærven er det reklamebyrået i Norge med lengst fartstid og byrået skal i disse dager feire sitt 50-årsjubileum. Ståle Schjærven sier at de også de drev med medieformidling for lenge siden.

- Schjærven var, sammen med mange, inne på eiersiden i Synergi RF, sier han før

Byrået vil være et fullservice mediebyrå som kan håndtere alle typer kunder og medier, men med kundemassen til Schjærven vil det i første omgang være naturlig å spisse seg mot kjedekunder og kunne løse deres utfordringer effektivt, sier Schjærven før han i ettermiddag tar med seg selskapets 105 ansatte til Tromsø og en stor tur med Hurtigruta.

Danielsen blir sjef
Det nye mediebyrået skal imidlertid hete Re:Media og skal ledes av en tidligere mediebyrå-topp, nemlig Rune Danielsen. Danielsen går også inn på eiersiden i byrået, men det er Schjærven som kommer til å ha majoriteten.

- Medievalg og kreativitet går mer og mer over i hverandre og nye digitale muligheter krever et fokus som går mer i retning dialog enn tradisjonell kampanjetenkning. Derfor vil CRM og kundestrategier bli mer og mer viktig også inn i medieplanlegging og mediekjøp, sier Rune Danielsen.

Danielsen var tidligere byråleder i Mindshare før han forsvant over til mediene og VG og Nettavisen. Nå går han altså tilbake til mediebyråbransjen.

- Nå har jeg vært noen år på mediesiden og det har vært lærerike år, særlig i forhold til å få et bedre grep om det digitale. Der er medienes anvendelse av ny teknologi den viktigste driveren for utviklingen også på byråsiden. Jeg må imidlertid innrømme at det er i et mediebyrå, i skjæringspunktet mellom medier og kunder, at jeg trives best og får utnyttet min komptanse på best måte. Det er fantastisk å få denne muligheten til å etablere noe nytt helt fra grunnen. Vi kan starte med blanke ark, med masse erfaring og komptanse, men uten bindinger og forsøke å etablere et klart alternativ til de store internasjonale byråene, sier Danielsen.

Samarbeider med Carat
Danielsen vil ikke gå ut med hvor stor omsetning han ser for seg i Re:Media.

- Jeg vil ikke flagge noe mål for omsetning. Det viktigste i første omgang er å etablere et tilbud som er attraktivt nok for kundene, både økonomisk og kompetansemessig, og min vurdering er at det er godt rom for nytenkning på begge områder, sier han.

I starten kommer Re:Media også til å sette bort selve formidlingsbiten da er veldig kapitalintenstiv.

- Vi har inngått en samarbeidsavtale med Carat om formidling . Det var flere grunner til det, dels lå de første kundene våre allerede hos Carat og vi opplevde at Carat var positive og åpne for å samarbeide på flere plan, sier Danielsen.

Båndene til Carat burde også være gode all den tid Danielsen får med seg Diana Kverne, tidligere kundedirektør i Carat. Hun går med i Re:Media som partner. Det gjør også Kjetil A. Kjerstad som tidligere jobbet som digitaldirektør i IUM.