På en flat børs åpner Schibsted knallsterkt. Aksjen har i morgentimene etter kvartalsfremleggelsen vokst med over åtte prosent. Etter at aksjen gjennom sommeren har ligget og vaket på rundt 180-190 kroner omsettes aksjen nå over 200 kroner på Oslo Børs.

Kursoppgangen kommer i etterkant av at konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted legger frem tall for årets andrekvartal. De viste at selskapet leverfte et overskudd på driften på 477 millioner kroner. Men dette var likevel ned fra 550 millioner i samme periode i fjor, en nedgang på 13,2 prosent.

Les også: Overskuddet krymper

Medieinvestorene ser imidlertid ut til å like det fikk fra Schibsted.

- Det er ikke overraskende, for Schibsteds tall er imponerende, spesielt digitalveksten, sier analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie til Kampanje.

Analysesjef Dag Sletmo i ABG Sundal Collier mener det er naturlig at aksjemarkedet reagerer positivt på Schibsteds resultat for andre kvartal.

- Det er forbløffende bra tall Schibsted leverer i dag, sier Sletmo til Kampanje.

Schibsted-sjef Rolv Erik Ryssdal tallfestet samtidig at selskapet skal igang med nedbemanninger og kostnadstilpasninger utover høsten og neste år. Ryssdal sa i dag at selskapet skal spare 500 millioner kroner for å demme opp for den negative utviklingen i mediehusene i Norge og Sverige og markedet generelt i Spania.

Markedsverdien til Schibsted er dermed igjen over 21 milliarder kroner og investorene priser nå selskapet til 21,72 milliarder kroner.