Børre Sunde overtar som administrerende direktør i mediebyrået IUM. Sunde overtar etter Åsta Braathen som velger å slutte etter lengre tids sykefravær. Braathen har tidligere jobbet både som markedsdirektør i Norwegian og som sjef i kommunikasjonsbyrået Los.

Når Sunde nå tar over er det etter en lengre periode som konstituert leder i lengre perioder. Sunde har også bred erfaring gjennom flere ulike stillinger i IUM siden 2001.

- Jeg er svært motivert for å overta lederrollen i IUM. For meg handler det nå om å videreføre det hele IUM er brennende opptatt av, nemlig å fokusere på kunder og fag. Vi skal utvide tjenestetilbudet, og vi skal forsterke oss ytterligere på strategi og digital rådgivning, sier Børre Sunde.

- Kundenes mann
Dermed fortsetter det å skje endringer på ledernivå i det store kommunikasjonshuset på Sandaker. Rett før sommeren ble det klart at mangeårig toppsjef Thomas Høgebøl hoppet av og Jens Bonesmo tok over.

Les også: Høgebøl og McCann skiller la

Den nye McCann Worldgroup-sjef sier følgende:

- Det er naturlig at Børre Sunde overtar rollen i denne i situasjonen. Jeg vet at Børre Sunde er både kundenes mann – og de ansattes mann. Dermed er han også selskapets mann. Resultatene for 2011 viste at Sunde har gjort en god innsats med å utvikle selskapet, som snudde minus i 2010 til et sterkt pluss i 2011. sier Jens Bonesmo, aministrerende direktør for McCann Worldgroup i Norge.

Flere gir seg
Men det er ikke bare Åsta Braathen som slutter i byrået. I tillegg til Bråthen forsvinner ytterligere to ledere. Digital direktør Kjetil Kjerstad og kundedirektør Stian Jansen slutter også.

- Dette er to solide fagpersoner, som har gitt vesentlige bidrag til å bygge både selskapet og lagånden. De blir hos oss en stund til, men jeg vil benytte anledningen til å takke dem for innsatsen, sier Sunde.

Selskapet teller 40 ansatte og inngår i McCann Worldgroup.