Årets femte sølvfisk går til Canal Digital-filmen «Mannen som levde i en film» for tjenesten Go signert Try Reklamebyrå. Også sølvfisken for april gikk til Canal Digital. Da var det en fem år gammel reklamefilm fra Grey som gikk til topps.

Les mer:

Vant med fem år gammel film

- Med reklamefilmen «Mannen som levde i en film» viser Canal Digital frem produktfordelene til det nye filmleietjenesten «Go». Her brukes filmspråket, filmhistorien og filmklisjeene for alt det er verdt for å fri til en filminteressert målgruppe. Morsom, annerledes og høyst relevant, er juryens dom.

Prisvinner
Filmen har vunnet flere priser, deriblant sølv i Gullblyanten og New York Festivals. FIlmen var også nylig med å kjempe om løver i reklamefestivalen Cannes Lions, der den klatret videre til shortlist. Det ble ingen løve på filmen, men fisk kan det altså likevel bli.

Markedsdirektør Bjørn-Inge Haugan tror en gullfisk langt på vei kan veie opp for at de kom tomhendt hjem fra Cannes.

- Vi har aldri vunnet så mange priser før som vi har med denne filmen, men det er litt mer gjevt å vinne i hjemmemarkedet der man selger produktet og blir synlig synes jeg. Cannes blir mer en prestisjepris for byrået, det viktigste for oss er at reklamefilmene har hatt en effekt og at vår Go-tjeneste blir tatt i bruk, sier Haugan til Kampanje.

Tror på flere
Han har ikke rukket å reflektere så mye over at de stiller med to vinnersjanser i Gullfisken neste år.

- Skal jeg være helt ærlig, så har jeg ikke tenkt så langt. Men det er klart det blir morsomt. Jeg tror ikke det er så mange som har hatt den gleden, foruten Lotto.

- Kommer dere med ny film i år som kan sikre en tredje sølvfisk?

- Ja, jeg tror det. Vi jobber med konsepter som skal slippes i august og i oktober, og som på mange måter er i samme sjanger som «Mannen som levde i en film». Men ambisjonene når vi lager nye filmer er aldri å vinne sølvfisker, selv om det alltid er gøy å få sånne tilbakemeldinger. Det viktigste er å vise fordelene av å være kunde hos Canal Digital. Vi har mange tjenester som vi er alene om og som vi kan bli flinkere til å synliggjøre

Teamet bak filmen:
Lars Joachim Grimstad og Egil Pay (tekst og AD)
Lars Mitlid og Marte Heiersted (konsulent og prosjektleder)

Produksjonsselskap: One Big Happy Family

Regissør: Joachim Trier

Produsent: Mone Mikkelsen og Helene Hovda Lunde

Annonsør: Canal Digital

Annonsørkontakt: Bjørn-Inge Haugan og Torill Silkoset.