Terje Wibe blir ny administrerende direktør i Kredinor og avløser Signe Bjartun Jørgensen som har fungert i stillingen siden Rune Brandstadmoens avgang tidligere i år.

- Vi har opplevd stor interesse for stillingen og har vært så heldige at vi kunne velge blant et stort antall godt kvalifiserte ledere. Valget falt på Terje Wibe fordi han fremstår som en tydelig leder som evner å få folk med seg, og som har levert gode resultater i en krevende bransje med store omstillingsbehov. Vi tror Wibes bakgrunn og erfaring gjør han i stand til både å videreføre Kredinors lange stolte historie, og samtidig fortsette videreutviklingen av selskapet som bransjens mest innovative, sier styreleder Sverre Gjessing i en pressemelding.

Wibe slutter dermed som administrerende direktør i Dagbladet og DB Medialab, en stilling han har hatt siden våren 2009. Før det var han salgs- og markedsdirektør i mediehus. Wibe har også jobbet 10 år i Telenor-systemet, blant annet som salgsdirektør i Telenor Media. Han har utdannelse innenfor økonomi og markedsføring fra BI/NMH, er utdannet EDB-Kandidat og har Master studier (EMP) ved INSEAD. Wibe tiltrår stillingen i Kredinor 1. oktober 2012.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben i Kredinor som er et fantastisk spennende selskap, med en lang og stolt historie, og med en rekke lønnsomme vekst- og utviklingsmuligheter. Siden jeg ikke kommer fra finans/inkasso-sektoren selv så ser jeg frem til å lære meg bransjen og kunne bidra med min kompetanse og erfaring samt nye impulser. Jeg var i samme situasjon når jeg startet i Dagbladet, og de erfaringene jeg har høstet i mediebransjen, synes på meg som svært relevante i forholdet til mange av de mulighetene som ligger i inkassobransjen, sier Wibe i meldingen.