TVNorges kvinnekanal Fem har siden oppstarten i 2009 vært preget av det spirituelle og mystiske med programmer som «Den andre siden» og «Fra sjel til sjel». Nye Fem skal være mindre spirituell og mer virkelighetsnær ifølge programdirektør Eivind Landsverk.

- Det er en bevisst satsing. Vi får fremdeles gode seertall på spirituelle programmer, først og fremst på «Åndenes makt» på TVNorge, men vi skal ikke dra den strikken for langt, sier han til Kampanje.

Han vil unngå at Fem får en for sterk kobling til tv-programmer med spirituell tematikk.

- Det var ikke det Fem skulle være opprinnelig.

Høstens store nysatsing på Fem heter «Forbindelser», og skal være svært virkelighetsnær. Dokusåpen tar sikte på å gå bak statusoppdateringene til fem norske kvinner fra 15 til 46 år og gi et ufiltrert og usminket innsyn i livene deres. Kvinnene filmer sine egne liv også når tv-teamet ikke er til stede.

- Vår tid er et verdensmesterskap i å redigere virkeligheten. Gjennom Facebook og andre sosiale medier portretterer vi oss selv, tagger oss til fine bilder og lenker oss opp til de riktige arrangementene. «Forbindelser»fortsetter der sosiale medier slutter og statusoppdateringene ikke strekker til, sier Harald Strømme i en pressemelding.

TVNorge har store forventninger til konseptet, som er basert på den israelske suksessen «Connected».

- TVNorge har i lang tid vært innovatører og skapt milepæler, og jeg mener vi står foran nok en milepæl med dette programmet. Det blir så nært og ekte og representerer noe helt nytt i en tv-verden hvor veldig mye dreier seg om glade historier på overflaten, sier Landsverk.