Før helgen ble det klart at TV 2 sa opp distribusjonsavtalen med Canal Digital om fotballkanalen TV 2 Sport. Det betyr at over én million Canal Digital-kunder kan komme til å miste tilgangen til TV 2s sportskanal som de siste årene har tilbudt kamper i fra den norske Tippeligaen på betal-tv. Hvor mange kunder som faktisk abonnerer på kanalen er ikke kjent, men det dreier seg for om flere titusener.

Les også: Canal Digital mister TV 2 Sport

Nå er det også klart at Canal Digital har kommet opp med en løsning til alle de som mister tilgangen til TV 2 Sport. Telenors tv-distributør gir nemlig bort et gratis Canal+-abonnement til alle de som står i fare for å miste TV 2 Sport.

- Sammen med Canal+ er det jobbet intenst for at kundene skal få en løsning som gjør at de fortsatt vil kunne se alle kampene fra Tippeligaen, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital til Kampanje.

Bruker Canal+
TV 2 og Canal Digital jobber fortsatt med en frist for å finne en løsning. Men dersom partene ikke er enige innen den 24. juni vil kundene som har abonnert på TV 2 Sport få et Canal+-abonnement og dermed være sikret hele Tippeligaen på nettet ut året. Canal+ sitter i dag med rettighetene til norsk fotball på internett og inkluderer dette i sine betal-tv-abonnement i dag.

Les også: Canal+ kjøper mer norsk fotball

Canal Digital bruker dermed sin egen betal-tv-kanal Canal+ i tv-krigen mot TV 2. Telenor eier 35 prosent av Canal+, mens svenske Bonnier eier resten.

- Alle våre kunder som har TV 2 Sport får fra og med 24. juni Tippeligaen på nett inkludert i abonnementet. Det betyr at de av våre TV 2 Sport-kunder som ikke hadde Canal+ fra før, vil få Tippeligaen på web og samtidig totalt 12 Canal+-kanaler. Ingen kunder vil heller bli fakturert for kostnader i forbindelse med TV 2 Sport etter juni, dersom TV 2 velger å stenge signalene. Vi har vært opptatt av at våre kunder skal bli minst mulig skadelidende av TV 2 sin beslutning og er veldig glade for at vi sammen med Canal+ har kommet opp med denne løsningen, sier Kenneth Tjønndal Pettersen.

- Bidrar gjerne
Steinar Brændeland, administrerende direktør i C More Entertainment i Norge, som eier og driver betal-tv-operasjonen Canal+ og fri-tv-kanalen Canal9, vil ikke gå inn på hva han og Canal+ eventuelt skulle tjene på at Canal Digital gir bort kanalen gratis. Men det er ingen tvil om at dette kan være med gi Canal+ økt oppmerksomhet om fotballproduktet de sitter med.

Fra og med neste år går Canal+ også i gang med sin store, norske fotballsatsing på betal-tv.

- Vi har ikke regnet på noen oppside i dette caset, men flere blir vel klar over at vi har Tippeliga rettighetene på tv fra 2013. Hvis vi kan bistå i at Canal Digital sine kunder får en bra innholdsopplevelse av vårt innhold så gjørr vi gjerne det, sier Brændeland.

Før sommeren i fjor kjøpte Canal+ og Brændeland rettighetene til de fleste kampene i Tippeligaen på betal-tv. Prisen er blitt offentliggjort, men det er grunn til å tro at det ble betalt så mye som 1,1 milliarder kroner.

- Vi har tv-rettighetene fra 2013 til 2016 og i tillegg har vi et omfattende samarbeid med Canal Digital på flere områder. Det produktet som nå presenteres de berørte kundene er regulert i tidligere inngåtte avtaler så den skiller seg ikke ut på noen måte, bare at det kommuniseres til de som er berørt direkte.

Høyt konfliktnivå
Konfliktnivået mellom TV 2 og Telenor ser dermed bare ut til å eskalere. Da TV 2 sa opp distribusjonsavtalen med Canal Digital om TV 2 Sport i forrige uke tilspisset det seg ytterligere. Canal Digital er tv-distribusjonsselskapet til Telenor og selskapet har ligget i knallharde forhandlinger i Kabeltvistnemda om prisen på TV 2 i kabelnettet.

I en serie av hendelser har det kommet klart frem at TV 2 og Telenor er i full krig. Nylig ble det også klart at Telenor ville fjerne TV 2 fra grunnpakken og flyttet TV 2s nisjekanaler langt nede på den nye kanallisten noe TV 2 reagerte kraftig på.

Les også: - Canal Digital forvirrer seerne