I januar i fjor publiserte VG bilder og utdrag fra et intervju med Jenny Skavlan i Costume. VG skal på forhånd ha fått forsikringer fra Costume om at det ikke var noen problemer knyttet til bruken av fotograf Baard Lundes bilder, noe Lunde var uenig i. Han gikk til søksmål mot Costume og utgiver Bonnier Media for urettmessig bruk av bildene.

Nå har han gått på et sviende tap i ankesaken i Borgarting lagmannsrett og må betale Bonnier Medias saksomkostninger på 300.000 kroner. Det skriver Dagbladet.no. Retten har ifølge avisen lagt til grunn at bildene av Jenny Skavlan var et viktig bidrag til å gjøre oppslaget over to sider i VG interessant for den alminnelige leser.

- Lagmannsretten har ikke forstått hvordan bransjen foregår. Her blir det slått hardt ned på at jeg som fotograf forsøker å oppnå rettferdighet. Jeg føler at jeg ender opp som rettsløs, det er et hån mot bransjen om denne dommen blir presedens for senere saker, sier Lunde til Dagbladet.