Organisasjonen Holder de ord ble opprettet i 2010 og har som formål å øke folks interesse for politikk og vår kunnskap om politikk ved å holde et våkent blikk på politikernes løfter og gjennomføringsevne. Gjennom en nettside skal folk på en enkel måte kunne gjøre søk på om partier og politikere faktisk gjennomfører den politikken de lover i valgkamper, taler og debatter.

Nå har organisasjonen gått helt til topps i Reklame for Alvor og får dermed en millionkampanje når reklamebransjen samles til dugnad for 23. gang.

- Er ikke det fantastisk? Spør kommunikasjonssjef Tiina Ruohonen i Holder de ord, før hun svarer på eget spørsmål.

- Vi er svært begeistret for å ha vunnet og gleder oss masse til å kunne jobbe med de flinkeste hodene i kommunikasjonsbransjen i Norge for en sak vi selv brenner for. Det er rett og slett helt fantastisk.

Vil være en premissleverandør
- Hva betyr det for dere å vinne?

- Det betyr at vi har en reell sjanse til å nå ut til veldig mange flere enn vi sannsynligvis ellers hadde gjort. Det betyr at de flnkeste kommunikasjonsfolkene i Norge vil jobbe sammen med oss for å øke interessen for norsk politikk og gjøre det litt tydeligere og enklere å forstå.

Nå vil den partipolitisk uavhengige organisasjonen bruke kampanjen til å posisjonere seg foran stortingsvalget i 2013.

- Vi vil være en premissleverandør og en informasjonskilde, først og fremst med faktabasert stoff om norsk politik. Vhåper at velgere da kan gå inn på våre sider og finne ut litt mer om hvem som fortjener deres stemmer basert på fakta, heller enn medieoppslag, sier Ruohonen.

- Har dere savnet en slik tjeneste selv?

- Det er nettopp det som fikk oss til å begynne etter forrige valgkamp. Det har vært gjort noe lignende tidligere, ikke minst med Bergens Tidendes Faktasjekk, som vi har vært litt inspirert av.

VIl gjenta Tea Time-suksessen
Det er to år siden sist Reklame for Alvor ble arrangert. Kreativt Forum besluttet nemlig å avholde Reklame for Alvor annet hvert år for på den måten ikke slite ut konseptet og gjøre det mer attraktivt. Oppholdet på ett år gjorde ikke noe med interessen, for etter at fristen gik ut hadde 63 frivillige organisasjoner søkt om å bli tildelt kampanjen. Ikke siden 2007 har søkertallet vært større.

Leder av årets styringsgruppe, Christin Elvegård, forteller at det var flere gode kandidater.

- Det var veldig vanskelig å komme frem til en vinner. Alle kom til første avgjøringsmøte med minst tre favoritter, noen hadde fem, pg vi diskuterte oss gjennom mange forskjellige kandidater før vi endte på denne. Vi kom til enighet om, at dette var en organisasjon som skilte seg veldig ut og vi tror at dersom vi klarer å tydeliggjøre budskapet slik at folk engasjerer seg mer, så vil det komme mange av de andre organsisasjonene til gode, sier Elvegård til Kampanje.

- Er det en litt annerledes vinner? 

- Det er faktisk det. Det har vært mange forskjellige typer organisasjoner som har vunnet, men dette ligner ikek på noen av de vi har hatt tidligere.

Forrige vinner var Antirasistisk Senter, og Elvegård legger ikke skjul på at de ønsker å gjenta suksessen med Tea Time-kampanjen, som vant priser både i Gullkorn og i Eurobest.

- Ja, definitivt, det var en veldig annerledes kampanje og vi håper å skape minst like mye engasjement denne gangen.

Kommunikasjonssjef Tiina Ruohonen i Holder de ord tror ikke reklamebyrået som vinner dugnaden vil få en vanskeligere jobb enn tidligere med å engasjere folket.

- Jeg vil helst svare nei. Vi liker å tro at folk bryr seg og vi ser også at folk stadig vekk engasjerer seg veldig sterkt i politiske saker, enten det er sykehus, barnehagedekning eller lignende saker.