Betalingsvilligheten på mobil øker i takt med bruken. Det viser en nordisk spørreundersøkelse fra det Aegis-eide markedsføringsselskapet iProspect, som spesialiserer seg på søkemotormarkedsføring.

Andelen av folk som handler fra mobil har økt fra 9 prosent i 2011 til 22 prosent. i 2012. Det er en vekst på 144 prosent.

- Mobilkjøp øker og øker. Det næringslivet også bør merke seg er at kun en tredjedel av forbrukerne mener nettsidene er tilpasset for mobilbruk. Her er det penger å tjene for fremoverlente virksomheter, forteller sjefen i iProspect Norge, Magne Uppman, i en pressemelding.

Undersøkelsen er gjennomført blant 1600 nettbrukere for å avdekke hva som driver folk til å gjennomføre en handel på nett.

iProspect har også sett på hva som får folk til å søke på nett. Her viser undersøkelsen en stigning i alle kategorier bortsett fra radio. Det som utløser flest søk er fortsatt annonser i print og når vi får anbefalinger av venner, men den største stigningen i utløste søk er ved tv-reklamer og butikkbesøk.