Det er klart for årets reklame-VM i Cannes i Frankrike og allerede på VMs første dag er det byråer som har gått videre fra den første kvalifiseringsrunden i «Cannes Lions 2012».

Nå er de første shortlistene offentliggjort og gledelig nok gikk det flere norske byråer videre. Aller størst uttelling ble det i kategorien «Promo & activation», der Norge har fått syv bidrag videre.

Tre ganger Try
De syv er «The World's Longest Phone Call» av SMFB for Tele 2, «The Walking Dead tear off poster» av Frank for Fox Crime Norway, «The Home Showroom» av SMFB for Ikea, «Change Flight and Airline» av McCann for Widerøe, «Bluemotion Roulette» av Try/Apt for Volkswagen og dobbelt opp for Try/Apts «Merry Paycheck» for DNB - i «corporate image and information» og for «best sponsorship or prathership campaigns».

I PR-kategorien gikk to norske bidrag videre, begge signert Try/Apt. De er «Good Teachers Explain, Great Teachers Inspire» for Kunnskapsdepartementet i samarbeid med Geelmuyden.Kiese og «Soon To Be World Famous» for Solo i samarbeid med Magnum PR.

Også i fjor hadde Try/Apt to bidrag inne på PR-shortlisten, som de eneste norske.

Fem i media
I media-kategorien har Norge fem bidrag på shortlist. De er Try/Apts augmented-reality app for Tine Melk, «A Summer Without Rain» av McCann for Widerøe, «Bluemotion Roulette» av Try/Apt for Volkswagen, «The Home Showroom» av SMFB for Ikea og «Merry Paycheck» av Try/Apt for DNB.

I mobil-kategorien har Norge to bidrag videre.

De er Try/Apts augmented-reality app for Tine Melk, og McCanns Rimi Pluss-app for Rimi.

Ingen norske bidrag gikk videre i presse, utendørs eller direkte. Den siste shortlisten er for «Creative effectiveness». Her hadde ingen norske byråer påmeldte bidrag.