I går besøkte Norges deltager i Eurovision Song Contest (ESC), Tooji, et flyktningemottak i Baku i arrangørlandet Aserbajdsjan og det norske Melodi Grand Prix-håpet langet ut mot myndighetene i landet, skriver Dagbladet.

- Den store utfordringen er at regjeringen ikke tar ansvar for denne gruppen, selv om de skal gjøre det, sier Tooji til avisen.

I kveld gikk startskuddet for verdens største sangkonkurranse i Baku i Aserbajdsjan. Men denne gangen er det ikke bare deltakerne som har fått bade i rampelyset. Flere medier og organisasjoner har forsøkt å rette oppmerksomheten mot Aserbajdsjans autoritære regime, som styrer landet med en jernhånd og har vist en nådeløs holdning overfor sine opposisjonelle.

Også NRK har måtte tåle kritikk for å delta i det som har blitt stemplet som et propagandashow for den regjerende Aliyev-familien.

Til Kampanje kunne prosjektleder Stian Malme i går fortelle følgende:

- Det påvirker ikke prøvene våre og de tingene vi gjør i Eurovision-sammenheng, selv om vi er fullt klar over at vi er i et land med store utfordringer med menneskerettigheter og at situasjonen her ikke er like bra for alle. Vi ser ikke til noe av det med den jobben vi gjør her nede nå, men vi har det i bakhodet, sa Malme til Kampanje.