Det er ikke noe lite marked den nye sjefen i dagligvarekjeden Ica Norge beveger seg inn i. I fjor omsatte norske dagligvarebutikker for 138,5 milliarder kroner og vinneren de siste årene har på ingen måte vært Ica. Markedsandelen til kjeden har falt, selskapet har de siste tre årene tapt nesten tre milliarder kroner. I et forsøk på redde hele kjeden, solgte nylig Ica Norge ut flere av de store Ica Maxi-butikkene.

Nå lover den nye sjefen i Ica Norge, Thorbjørn Theie, å rydde opp.

- Vi er for mange. Det blir kutt, og alle vet at vi er for mange, Det er for mange konsulenter. Ingen konsulenter kommer inn i Ica uten å ha vært gjennom mitt kontor, sier han til Aftenposten.

I dag har Ica-konsernet en markedsandel på 14,8 prosent, godt hjulpet av Rimi som er dagligvarekjedens største butikkjede med en markedsandel på snaue seks prosent. Dermed er det svært langt opp til de største aktørene som Norgesgruppen og Rema 100.

Theie sier Ica nå vil starte opp etableringen av nye butikker.

- Vi står på stedet hvil mens andre bygger nytt. Da taper vi. Det lå ingen etableringsplan i papirene da jeg begynte i Ica for en uke siden. Nå legger jeg opp en offensiv etableringsplan, sier Theie til Aftenposten.