Lokalavisen vil gjøre som Fædrelandsvennen og flere andre norske lokalaviser og ta seg betalt for deler av innholdet på nett. Det kommer frem i mediehusets tertialrapport som ble offentliggjort i dag.

- Utviklingen i norsk økonomi vurderes fortsatt som usikker. Samtidig fortsetter strukturendringene innen dagspressen. Denne utviklingen forventes å fortsette. Asker og Bærums Budstikke reduserte sine driftskostnader i 1. tertial, og vil ha styrket fokus på kostnadsreduksjoner fremover. Det arbeides med utvikling av digitale brukerbetalingsmodeller for lansering i andre halvår, skriver styret i rapporten.

Budstikka hadde i årets fire første måneder et resultat før skatt på 8,1 mill. Det er en økning på 59 prosent fra samme periode i fjor. Avisen vokser også på nett.

- Vi er fornøyd med den digitale brukerveksten på 38 prosent og kostnadsutviklingen, og vi kan glede oss over et godt finansresultat i perioden, uttaler administrerende direktør Terje Tandberg i en pressemelding.

- Samtidig er fullt fokus på fortsatt kostnadsbesparelser nødvendig i den pågående strukturendringen for norske medier.

Overfor fagbladet Journalisten forteller Tandberg at de ikke har landet på en modell når de nå vil ta betalt av brukerne på nett.

- Vi følger spent med på hva som testes i Norge nå, blant Hallingdølen, Fevennen og etter hvert Drammens Tidende og Tønsbergs Blad. Det er spennende tider og bra at ulike mediehus prøver forskjellige løsninger, sier Tandberg til Journalisten.no.