Etter flere år med reklamekonseptet «Born to be cheap» og det sorte fåret Frank, dreier Tele 2 nå kommunikasjonen vekk fra det ensidige fokuset på pris og produkt, en kommunikasjon som har preget mye av telereklamen de siste årene. Og om ikke lammet Frank er blitt fårikål enda, så er det i hvertfall lagt i fryseren for en stund.

For nå skal teleoperatøren som er den tredje største mobiltelefonleverandøren i det norske markedet forenkle folks hverdag.

I disse dager vises de nye reklamene for Tele2, som understreker den nye retningen teleselskapet er i ferd med å ta. Fra å definere seg som en billig utfordrer til Telenor og NetCom har selskapet vokst seg så store at det ikke lenger er hissige prisreklamer som blir deres mantra.

- Det har vært behov for en endring. Vi har befestet vår posisjon på pris, nå er det naturlig for oss å tilføre mer verdi i vår markedsføring. Derfor lanserer vi nå et nytt verdikonsept som tilfører kunden verdi gjennom en «Hverdag. Forenklet». Hadde det ikke vært herlig om hverdagen ble litt enklere, spør sjefen for produkt og markedsavdelingen i Tele2, Axel Krabberød.

- Vil komme med bevisene
Krabberød avviser at den nye profilen vil medføre dyre produkter.

- Pris er viktig for kundene og Tele 2 vil alltid være en garantist for at kundene får en god pris, men vi ønsker nå å legge mer vekt på verdibudskapet. Telenor trenger å bli utfordret, og vi er nå nesten like store som NetCom. Vi har lansert nytt reklamekonsept og retning for Tele 2, men ennå ikke kommet med noe bevis. Det er grunn til å tro at det vil komme, og at Tele2 vil gjøre hverdagen enklere for våre kunder. Det vil vise seg i alt vi gjør.

Verdi-trend
Etter Telenors priskutt i fjor høst har telekom-reklamene handlet mest om pris, men flere teleselskaper velger nå bort prisfokuset Lanseringen av Tele 2s nye reklamekonsept kommer kort tid etter NetComs nye filmer, med den animerte familien Halvorsen. Begge konseptenbe er sterkt preget av verdibudskap.

Les også: Netcom dropper pris-reklamen

Krabberød mener likevel at Tele 2 skiller seg ut.

- Kundene ønsker et enkelt kundeforhold. Våre konkurrenter legger mer vekt på sine tekniske løsninger og finurligheter. Vi har fokus på at mobilhverdagen skal fungere optimalt for våre kunder, til en lav pris, sier han.

Tredje størst
Tele 2 AB kjøpte i juli 2011 Network Norway, med merkevarene One Call og Lebara, som nylig vant den gjeve prisen «Årets markedsfører 2011». Selskapet har over én millioner kunder og er etthvert blitt en klar nummer tre i det norske mobilmarkedet og den mest slagkraftige utfordreren til Telenor og NetCom.

Byråleder i SMFB, Christian Steen, forteller at det nå er opp til Tele 2 og levere på det nye budskapet.

- Telekom-reklame er like enkelt som det er vanskelig. Den store utfordringen er riktignok å faktisk levere på budskapet. Heldigvis vil Tele 2 lansere flere nye og spennende servicekonsepter som støtter opp under det nye konseptet I tiden som kommer. Jeg gleder meg til en spennende fortsettelse, sier Christian Steen, byråleder i Tele 2s reklamebyrå, SMFB.

Team fra SMFB som har stått bak filmene er:

AD: Carl-Erik Conforto

Tekst: Stig Bjølbakk

Formgiver: Fredrik Gunstad

Konsulent: Christian Steen

Prosjektleder: Henriette Valeur

Produksjonsselskap: Camp David

Regissør: Filip Engström

Produsent: Peter Kydd

I Tele2 Norge har følgende personer bidratt:

Markedssjef: Marianne Orderud

Leder produkt og markedsavdeling: Axel Krabberød