I går kveld begynte den helt nye mini-reklameserien for Audi A6 Allroad Quattro å rulle på tv og i en av hovedrollene finner vi ingen ringere enn Petter Northug. Det skjer etter at langerennsstjernen i fjor byttet ut Subaru med Audi i forbindelse med en avtale med det tyske bilmerket og Team Northug.

- Langrenn er, som alpint, blitt en sport hvor marginene teller. Løpernes fokus på teknikk og kravet til kraft og utholdenhet, passer merkevaren Audi perfekt. I alpint er Aksel Lund Svindal vår fremste Audi ambassadør. Med Team Northug i langrenn har vi nå noen av verdens ypperste idrettsutøvere med oss på laget, sier Audi-direktør Vidar Eriksen.

Northug var i flere år tilknyttet «Ustoppelig»-teamet til Subaru og var der helt frem til Subaru gjorde en ny sponsoravtale med svømmestjernen Alexander Dale Oen.

- Petter Northug gjorde en kjempefin jobb for oss i flere år, og når vi skulle finne hans erstatter, var Alexander Dale Oen et naturlig valg. Alexander er en trivelig type som lett kan assosieres med vårt norske slagord: Ustoppelig, sier informasjonsdirektør i Subaru Norge, Stian Thrane, til Kampanje.

Les også: Subaru sponser norsk OL-håp

Les også: Subaru med ny Northug-avtale

- Humor og skråblikk
Nå setter Northug seg i stedet inn i Audis nye modell Audi A6 Allroad Quattro. Markedssjef Petter Magnussen begrunner valget av den nye reklamesatsningen slik:

- Nye Audi A6 Allroad Quattro er selve kjerneproduktet til Audi. Vi ønsker å formidle budskapet om at forspranget ligger i teknikken, fremfor kraften. Det er teknikken som sørger for fremkommeligheten med quattro firehjulsdrift. Vi har valgt en vinkling med humor og skråblikk, og utfordrer nok en gang tradisjonell bilreklame, sier Magnussen.

- Hvorfor Petter Northug?

- Vi sponser Petter Northug fordi han oser av kvalitet, akkurat som Audi. Man kan trygt si at Northugs forsprang ligger i teknikken, sier han til Kampanje.

Selv sier langerennstjerna følgende:

- Audis markedsføring er kjent for å ha glimt i øyet. Det kan jeg kjenne meg igjen i. Forspranget ligger jo i replikken, sier en smilende Petter Northug.

Ikke alene
Men langerennstjernen er ikke alene i bilen. For i føresete sitter fortsatt skuespiller den lett detaljfokuserte og kverulante Bjørn Sundquist som denne gangen er blitt Northugs teknikkfokuserte langrennstrener. Men de skjellsettende opplevelsene som involverer Sundquists bestefar og beising av sjarken, danner nok en gang grunnlaget for hans læresetninger.

Les også: Toppskuespillere fronter Audi

Adminstrerende direktør i Audi, Vidar Eriksen, sier responsen på de første filmene har vært fantastiske.

- Responsen på filmene har vært fantastisk, både fra bransjekollegaer og publikum. Det inspirerte oss til å ta med karakteren til Bjørn Sundquist videre. Denne gangen er det nye Audi A6 Allroad Quattro det reklameres for og Sundquist har fått en ny rolle og en ny medskuespiller; Petter Northug - i Holmenkollen, sier Vidar Eriksen.

Northug lovet skuespilleransikt
Audi har fortsatt med seg Bates og One Big Happy Family på laget i forbindelse med reklamefilmene.

- Under manusarbeidet fortalte Bjørn Sundquist oss om hvordan historien om bestefar hadde slått rot i ham, gjennom karakteren han spiller. Han var jo med bestefar på havet når sjarken sank, og fikk noen siste illsinte formaninger om beising av sjark i en liten luftlomme i styrhuset på vei ned i havdypet, før han kom seg ut. Det gjorde ikke bestefar, og slikt setter spor, sier tekstforfatter Jørgen Lauré.

Den nye mini-reklameserien er regissert av NAV-regissør Ole Endresen, og er et resultat av et tett samarbeid med alle involverte, på manussiden har altså Bjørn Sundquist selv deltatt.

- Bjørn Sundquist er profesjonell til fingertuppene og hans entusiasme og innlevelse bærer filmene. Vi er også svært imponerte over måten han tok til seg Petter på under innspillingen. Kjemien, eller mangel på kjemien, mellom de to ble akkurat slik vi ønsket. Petter lovet å ta på seg skuespilleransiktet sitt når vi presenterte ideen for han for noen måneder siden og det klarte han med glans, sier Eriksen.

På manussiden har både Bjørn Sundquist og Petter Magnussen og Vidar Eriksen fra Audi deltatt sammen med Thorbjørn Naug og Jørgen Lauré fra reklamebyrået Bates. Menneskene hos Bates som har vært med på filmen er:

AD: Thorbjørn Naug

Tekstforfatter: Jørgen Lauré

Prosjektleder: Marianne Sørlie

Konsulent: Per Christian Huse

Byråprodusent: Steve St. Peter

One Big Happy Family:

Regissør: Ole Endresen

Produsent: Mone Mikkelsen