Haakon Dyrnes blir sjef i Solid Publication, som satser på overvåking og publisering på sosiale medier. Han var i flere år sjef i Tele2 før han ble erstattet av sjefen i et selskap han selv bidro til at Tele 2 kjøpte, Network Norway.

Dyrnes vil også gå inn på eiersiden Solid Publication, ifølge en pressemelding fra selskapet.

- Jeg er imponert over det folkene i Solid Publication har klart å få til på så kort tid. Det jeg skal er å bidra med mer struktur, kundeorientering og profesjonalitet, slik jeg kjenner fra telekom-bransjen, sier Dyrnes.

- Nå er planen å ta en tydelig posisjon og bli en av de sterkeste aktørene innenfor sosiale medier i Norge, for deretter å rulle Solid Publications produkter ut i Europa, sier Dyrnes.

Selskapet hevder å ha fått inn mange nye kunder siden sommeren 2011. Solid Publication ble etablert i fjor.

Tele2 kjøpte Network Norway for rundt 1,5 milliarder kroner i fjor sommer. To måneder senere ble det klart at Network Norway-sjefen Arild Hustad skulle overta som Tele2-sjef. Haakon Dyrnes hadde jobbet hos Tele2 i elleve år, de fem siste som administrerende direktør. I to år jobbet han med oppkjøpet av Network Norway, og han kunne vise til overskudd i alle årene han var Tele2-sjef. Dyrnes fortalte til Dagens Næringsliv at han ble overrasket over beslutningen om å gi direktørjobben til Network Norways Arild Hustad, og at han selv ønsket å bli i selskapet.

Dyrnes fikk tilbud om andre stillinger i Tele2, men opplyste til Dagens Næringsliv at han har takket nei til disse fordi de ikke passer inn i familiesituasjonen. Han takket i stedet ja til en sluttpakke og forlot stillingen i Tele2 med umiddelbar virkning.