Noe av det mer innovative som skjer ute på Fornebu i disse dager er etter hva Kampanje forstår satsingen på tjenesteleverandøren Comoyo, og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor har selv engasjert seg i satsingen.

Les mer:

Telenor bygger digitalvinner

At Comoyo blir stort er ikke Baksaas et sekund i tvil om.

- Comoyo er allerede en stor satsing. Nå gjenstår det å se hvor stor den kan bli, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas til Kampanje.

I dag arrangerer Telenor sin store konferanse «Digital Media 2011» der det blant annet skal deles ut en stor «Digital Winners Prize» på 200.000 kroner. Comoyo er ikke selv lansert, men Telenor bruker dagen til å presentere satsingen nærmere.

Under ledelse av administrerende direktør Sven Thaulow kaster nemlig Telenor Nordic seg inn i markedskrigen som har tilspisset seg kraftig de siste ukene. Kampanje har de siste dagene i en rekke artikler fortalt om nye markedskampanjer fra både MTG, Canal Digital og TV 2 i kampen nett-tv-kundene. Selskapet har allerede koblet sin nye brukersatsing på film og tv-streaming opp mot Pizza Grandiosa og på sin tv og filmsatsing hentet inn 60.000 brukere.

Les mer:

Tv-giganter i nettkamp

- Det er en satsing på å komme inn i tjenestefeltet og å samtidig dra frem ny funksjonalitet for brukeren og det gjør vi da på ett sett av terminaler med Comoyo. Dette skjer jo også på mobilfeltet. Her er nok sagt om Iphoner og Apples miljø, men de nye Microsoft-telefonene som nå er i anmarsj og som det begynner og snakkes om, skaper også en ny dynamikk og det er en dynamikk i brukerflaten hvor det kommer det til å skje masse. Telenors bidrag til den dynamikken er en satsing rundt begrepet Comoyo og her kommer det kundefunksjonalitet som trolig også er litt segmentsorientert. Vi har en test som ligger ute nå med levende bilder, sier Baksaas.

- Kan Comoyo bli en konkurrent til de store internasjonale plattformene?

- Det håper jeg, definitivt. Det er ambisjonen vår, sier Baksaas.