Midt i en tøff høst for MTG-eide TV3, forsvinner toppsjefen for det svenske mediekonsernets virksomhet i Norge. I morgentimene i dag bekrefter MTG-ledelsen i Stockholm at Hein Espen Hattestad slutter i mediekonsernet. Det skjer samtidig med at konsernsjef Hans-Holger Albrecht i MTG informerer om flere endringer i ledelsen og organiseringen av selskapet.

- Jeg vil benytte muligheten til å takke Hein Espen Hattested for hans betydelige bidrag til konsernets utvikling de siste ti årene og vil ønske ham det beste for fremtiden, sier Albrecht i en pressemelding fra MTG.

- Setter punktum
Dette betyr at Hattestad er ute av mediekonsernet når Hans-Holger Albrecht kunngjør sin nye konsernledelse i dag. Dette skjer kort tid etter at programdirektør Trygve Rønningen i MTG-eide TV3 gikk på dagen etter en meget svak høst for den norske tv-kanalen.

- Dette har vært en prosess. Når denne omorganiseringen kom, følte jeg at det var på tide å tenke seg godt om og finne ut om man ville være med på dette videre, eller gjøre andre ting. Da valgte jeg å sette et punktum etter mer enn ti år i sjefsstillingen, sier Hattestad til Kampanje.

- Det har vært fantastiske ti-elleve år, og det har vært en glede å være med på å bygge MTG Norge, legger han til.

Avviser at TV3-krise er årsaken
MTGs norske flaggskip, TV3, har hatt et tøft år med tap av markedsandeler og flere feilslåtte programinvesteringer. Tidligere i høst valgte programdirektør Trygve Rønningen å forlate tv-kanalen. Hattestad avviser at det har vært medvirkende i hans avgjørelse.

- Jeg har vært med på at det går opp og ned med fri-kanalene våre, og TV3 har i mange år vært vinneren. Denne høsten har det vært litt tøffere, men det har ingenting med dette valget å gjøre. Det er flinke folk som skal jobbe med TV3, og det tror jeg kommer til å gå bra. Tidligere har vi kommet sterkere tilbake etter en liten bølgedal. Sånn er det i denne bransjen.

- Blir du i tv-bransjen?

- Det vil tiden vise. Det første skal gjøre er å få tid til det jeg ikke har fått tid til på en stund. Jeg skal blant annet lære meg å spille saksofon.

Jørgen Madsen sentral i Norge
Den nye lederkabalen i MTG innebærer at Jørgen Madsen blir visekonsernsjef for det nordiske konsernet. Anders Nilsson blir viseadministrerende direktør for MTGs europeiske tv-satsing mens Irina Gofman fortsetter som viseadministrerende direktør for den russiske og østeuropeiske tv-delen av MTG. Den nye ledelsen på i alt ni personer, som alle skal rapporerte til toppsjef Hans-Holger Albrecht, består også av finansdirektør Mathias Hermansson, betal-tv-direktør Martin Lewerth, innholdsdirektør Patrick Svensk, finansdirektør Marc Zagar, administrasjonsdirektør Petra Colleen og viseadministrerende direktør Laurence Miall-d’Août.

Den nordiske betal-tv-virksomheten skal nå styres av Hans Skarplöth, som vil rapportere til Jørgen Madsen, mens fri-tv-satsingene vil bli ledet i hvert enkelt land. Også her skal det rapporteres til Jørgen Madsen, med Manfred Aronsson som fri-tv-sjef i Sverige, Kim Poder i Danmark og Lasse Kokvik fortsetter som TV3-sjef i Norge. P4-sjef Kalle Lisberg skal også rapportere til Jørgen Madsen.