Store nettportaler som Sol og Startsiden, nettkatalogen Gule Sider og søkemotoren Kvasir mistet alle oppslutning i uke 42. Dette tegner en fallende trend, påstår kommunikasjonsrådgiver.

- Portaler er taperkonsepter i dagens mediebilde, de må fornye seg kraftig eller akseptere at de vil fortsette å miste brukere, sier kommunikasjonsrådgiver Espen Grimmert i Klokere.no til Dagens Næringsliv.

Grimmert forklarer trafikkfallet med en sterk fremvekst av smarttelefoner og at nettbruken flytter seg raskt til mobiler og de nye mediebrettene.

- Mobilen er døden for portalene. Det er ikke naturlig for brukerne å ha en startside på mobil slik mange fremdeles har Startsiden eller SOL som startside på nett, sier Grimmert.

- Stabil trafikk
MSN Norge-sjef Audun Giske forklarer tallene med endringer i målemetodene til TNS Gallup.

- MSN har ingen nedgang i trafikken, tvert imot har vi hatt en liten vekst de siste månedene. Grunnen til at det ser ut til at vi har færre brukere på TNS Gallups liste enn i vi hadde i fjor er at vi har vært nødt til å ta bort tracking på en del av våre sider på grunn av at de påvirket noe av funksjonaliteten på sidene. Det betyr at ikke all vår trafikk registreres av TNS Gallup og dette volumet tilsvarer ganske nøyaktig den tilsynelatende nedgangen på topplista. Dette kan TNS Gallup bekrefte. Vår trafikk er tilnærmet stabil, sier MSN-sjef Audun Giske til Kampanje.