TV3 satser stort med fire egenproduksjoner på mandager. Forrige uke hadde «Frogner» og «Dagens Mann» premiere. I går fikk de selskap av «Hotell Syden» og «Fristet».

Men ingen av premierene klarte å samle over 100.000 tv-seere. Nærmest kom «Fristet» med 95.000 seere og en andel på 7,1 prosent. I aldersgruppen 15 til 49 år var andelen på 10,7 prosent.

«Hotell Syden» ble sett av 78.000 seere og hadde en andel på 6,1 prosent. Enda verre gikk det for «Frogner», som i sitt andre program bare trakk 72.000 seere klokka 20. Det ga en andel på 5,4 prosent.

Dokusåpen fikk totalslakt i VG og ble en snakkis i sosiale medier. Det var ikke nok til å holde interessen oppe.

Les også:

Under 100.000 så utskjelt dokusåpe

«Dagens Mann», som debuterte til 114.000 seere forrige mandag, raste til 86.000 seere og en andel på 5,3 prosent.

- Vi skulle gjerne ønsket oss flere seere på «Fristet» i går. Vi skal konkurrere fire ganger i uka hele høsten med dette konseptet, og vi er forberedt på at seertallene på «Fristet» vil variere etter konkurransen på de ulike dagene, sier presse- og informasjonsansvarlig i TV3, Glenn Ø. Støldal.

- Denne høsten har TV3 ny profil, med nye sendetidspunkter og ny sendestruktur. Vi har flere gode tv-programmer å tilby seerne denne høsten enn noensinne, men vi kunne naturligvis ønske oss flere seere på noen av programmene. Med så mange nye programmer og nye programkategorier er vi forberedt på at ikke alt lykkes hundre prosent. Samtidig er det hyggelig å se at tidligere seersuksesser som «Hellstrøm», «Luksusfellen» og «Robinsonekspedisjonen» er godt likt av seerne.

Støldal mener likevel det er for tidlig å felle noen dom over nylanseringene.

- Høstsesongen er lang, og vi er forberedt på at det kan ta tid for seerne å bli vant til «nye» TV3. Vi skal fortsette å kjempe om hver eneste seer hele høsten.