Runar Østmo blir NRKs nye rettighetssjef på sport. Han tar over stolen etter Tor Aune som nylig gikk over i pensjonistenes rekker. Østmo kommer fra NRKs kommersielle datterselskap NRK Aktivum hvor han de siste årene har vært sponsorsjef.

- Etter over åtte spennende år i NRK Aktivum gleder jeg meg nå til å jobbe med å sikre NRK de sportsrettigheter som publikum forventer å få se på NRK fremover. Jeg har hatt gleden av å jobbe tett med Tor Aune i mange år og er ydmyk i forhold til å videreføre hans arbeid med tanke på kunnskap og internasjonalt nettverk. Jeg gleder meg til å være med å utvikle rettighetsstrategien sammen med NRK Sport i årene som kommer, sier Østmo.

Han tiltrer stillingen som rettighetssjef for sport 1. oktober.

Østmo er utdannet siviløkonom og har jobbet med sponsing, forhandlinger og mediesalg de siste 16 årene, senest som sponsor- og salgsdirektør i NRK Aktivum siden 2003.

- Sport har vært en viktig del allmennkringkasterinnholdet i alle år, der har Tor Aune gjort en meget god jobb med å sikre attraktive rettigheter. Når han nå slutter, er vi glade for at Runar Østmo med sin erfaring og kunnskap vil bidra til at NRK fortsatt kan ha en sentral posisjon i formidlingen av sport, sier medieredaktør i NRK, Øyvind Lund som selv har vært sportsredaktør i NRK.

Tøft marked
Både Lund og dagens sportsredaktør Rune Haug påpeker at sportsrettighetsmarkedet er tøft. Før sommeren ble det klart at NRK blant mistet rettighetene til de OL i 2014 og 2016. Kanalen måtte også selge ut sine rettigheter til den norske Tippeliga-fotballen.

- Det blir en tøff tid for oss som jobber med sport i årene framover og jeg er derfor ekstra glad for at det ble Runar Østmo som fikk jobben. I et marked der konkurransen allerede er blitt ekstrem tøff er Runars kommersielle innsikt og den evnen han har til å knytte tett kontakt med viktige aktører helt nødvendig for at NRK skal lykkes i rettighetsmarkedet i årene framover, sier Haug.