Det er første gangen Norge vinner løve i denne kategorien og gullet til de to byråene Anorak og Haaland, Eidsvaag & Strøm ble tildelt dem sammen med mediebyrået Starcom. Den prisvinnende jobben er «Hjerteknuser» for Kaizers Orchestra. Denne jobben har allerede vunnet mange priser, men i reklameuniverset er det nok en Cannes Lions løve som henger høyest.

På spørsmål om juryen har noen kommentarer til den norske gullvinneren, sier det russiske jurymedlemmet Tatiana Eliseeva følgende:

- Det er en utrolig case, og jeg tror denne casen gir oss ny inspirasjon om hvordan vi kan kommunisere med kunder og gjennom hvilke kanaler. Og for musikkindustrien spesielt tror jeg man vil se flere slike kampanjer, uttalte Eliseeva til Kampanje på pressekonferansen.

Nok en bronse til Try
Try/Apts Volkswagen-kampanje har kapret sin tredje bronse under Cannes Lions 2011. Denne tredje bronsen kom i kategorien for media – som blant annet juryerer etter kriterier som medieplassering og mediestrategi. Derfor er denne løven i høy grad delt med mediebyrået Mediacom.

Totalt kom det inn 2895 bidrag i denne kategorien, noe som er nærmest en eksplosjon. I fjor var 2162 bidrag, mens det i 2007 var 1660 bidrag. Norske reklame- og mediebyråer har i år sendt inn 24 bidrag, mot 18 i fjor.

Vinner fra Korea
Årets vinner i denne kategorien, kommer fra Korea og dette er første gangen Korea vinner en Grand Prix. Bidraget er laget for matvarekjeden Tesco og besto av virtuelle butikker som ble satt opp overalt og folk kunne bestille varer hjemkjørt direkte fra utendørs-posters via QR-koder.

Kampanje kommer tilbake med intervju med teamet bak i morgen, onsdag.