Presidenten i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, mener årsaken til at TV 2 mistet fotballrettighetene var deres iver etter å prute ned prisen.

- TV 2 hadde fått fornyet rettighetsavtalen hvis de hadde tilbudt like mye penger som Canal+. Det er jeg nesten helt sikker på, sier Hallén til VG.

Hallén har som flere fått med seg hva TV 2-sjef Alf Hildrum og fotballagent Rune Hauge har indikert som TV 2s bud, et bud kanalen aldri fikk muligheten til å komme med. Hallén mener tonen i møtene og samtalene mellom TV 2 og fotballforbund denn våren har vært en annen.

- Hvem som helst kan gå inn å plukke frem hva som er sagt, blant annet på Nyhetskanalen og mediedagene i Bergen, der Alf Hildrum sier norsk fotball er priset altfor høyt. De signalene er kommet hele veien. Og i møter med oss var de opptatt av å prate ned prisen, sier Hallén til avisen.

TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen sier til avisen at Halléns utalelser er amtørmessige.

- Det beste argumentet for å finne ut om noe er på gang i business er når én av partene blitt av å prate pris, sier Taalesen.