Det finske mobilselskapet Nokia inngikk tidligere i år et samarbeid med Microsoft etter å ha tapt store markedsandeler de siste årene til Apple og Google. Parallellt blir det også lansert et heftig kostnadskuttprogram der målet er å spare en milliard euro, eller nærmere åtte milliarder kroner, innen 2013.Det skriver selskapet i en pressemelding onsdag formiddag.

I meldingen kommer det frem at Nokia kutter 7.000 stillinger for å nå dette målet. Verst går det utover de ansatte i Finland, Danmark og Storbritannia.1.400 ansatte blir sagt opp i Finland og 1.200 vil bli oppsagt i Danmark. Også ansatte i Kina, India og USA blir sagt opp eller outsourcet.

Nokia forteller i dag at 3.000 stillinger vil bli overført til konsulentfirmaet Accenture innen slutten av året.

- I Nokia har vi oppnådd en klarhet om veien vår fremover. Vi skal fokusere på smartprodukter, mobiltelefoner og fremtidige nyvinninger, sier konsernsjef Stephen Elop i en melding.

Ifølge tall fra Gartner Group har Nokias markedsandel falt fra 36,4 prosent i 2009 til 28,9 prosent i 2010.