Telenors merkevaredirektør Ronny Kjeserud (43) blir den nye spydspissen i PR-operatørenes satsing på merkevarebygging. PR-byrået til administrerende direktør Tonje Haugsgjerd Allern og eier og gründer Øystein Bonvik har nemlig satt seg en ambisjon om å utvikle landets beste fagmiljø på gjennomføring av merkevarestrategier.

- Ronny er noe så sjeldent som en superstrateg som også evner å operasjonalisere de smarte tankene. Det er denne kombinasjonen som gjør at han passer perfekt i vårt miljø. Vi har i snart sju år hatt et kompromissløst fokus på å få implementert oppdragsgiveres kommunikasjonsstrategier. Nå skal vi sørge for at hele merkevare- strategier settes ut i live, sier daglig leder Tonje Haugsgjerd Allern i PR-operatørene til Kampanje.

Skal bygge nytt selskap
Kjeserud slutter dermed i Telenor der han har hatt tittelen merkevaredirektør eller som det heter på Telenor-språket direktør for Strategic Brand Management i Telenor. Kjeserud har også erfaring fra byråsiden blant annet som partner i Naked Communications, seniorkonsulent i McCann, PR- og markedssjef i Levi´s Norge og ansvarlig for trendanalyse i Coca-Cola Nordic & Northern Eurasia Division.

I PR-operatørene skal Kjeserud være sentral i arbeidet med å bygge opp et eget marketingmiljø som skal hjelpe oppdragsgiverne med å bygge kundeverdi på en mer effektiv måte. Denne satsingen vil finne sted i 2011 og vil etter hvert bli et eget selskap.

- Det er en kjent problemstilling at mange merkevarestrategier ikke settes effektivt ut i live og ikke tar ut merkevarens verdipotensial. Det blir mye papir og mange festtaler, men lite konkret handling. Det er dette vakuumet vi nå skal fylle med et sterkt, virkemiddeluavhengig konsulentmiljø, sier Ronny Kjeserud.

- Merkevare mer enn reklame
Kjeserud sier han er spesielt opptatt av at merkevarebygging ikke bare skal handle om massekommunikasjon, men hele spekteret av treffpunkter og virkemidler som bygger verdi for kunden.

- Å bygge en sterk merkevare handler om hva man sier og ikke minst gjør for at kundene skal velge dine produkter og tjenester fremfor andres. Derfor er jeg religiøst opptatt av en mer helhetlig og systematisk tilnærming til merkevarebygging enn hva slags reklame som skal lages. En fellesnevner for alt er likevel relasjoner og derfor tror jeg PR-bransjen er et bra sted for å utvikle et slikt miljø. Forutsetningene ligger rett og slett veldig godt til rette for å lykkes nettopp her, avslutter Kjeserud.

I PR-operatørene og datterbyrået Peto kommer Kjeserud til møte et miljø som nå består av 20 rådgivere. Siden starten i 2004 har PR-operatørene jobbet med markeds-PR.