Sjefredaktør Trine Eilertsen er kåret til «Årets kvinnelige medieleder». Det ble klart i ettermiddag.

De to øvrige finalistene var Grethe Gynnild-Johnsen, programdirektør NRK, og Bente Klemetsdal, administrerende direktør SBS Radio Norge.

Det er 12. gang Medienettverket deler ut den gjeve prisen. Blant tidligere vinnere er Kristin Skogen Lund, Ellen Arnstad, Kjersti Løken Stavrum og Hilde Haugsgjerd.

50,6 prosent av Kampanjes lesere som deltok i en nettundersøkelse svarte at de trodde Trine Eilertsen ville gå til topps i kåringen til Medienettverket. 30,3 prosent svarte Bente Klemetsdal mens 19,1 prosent ga sin stemme til Grethe Gynnild-Johnsen.

Her er juryens begrunnelse:

«Trine Eilersen, sjefredaktør i Bergens Tidende, er en leder som virkelig har stått i stormen – både organisatorisk og personlig. Det ble møtt med både begeistring og noen hevede øyenbryn da hun etter bare to år som politisk journalist ble nestleder i avdelingen og senere også politisk redaktør i Bergens Tidende. Som politisk redaktør gjorde hun seg raskt bemerket som en markant og uredd stemme, og må sies å være den eneste politiske redaktøren utenfor Oslo som har klart å bryte Akersgatas dominans og”fripass” til debattprogrammer på TV og i radio. Trine Eilertsen har, siden hun tiltrådte som sjefredaktør i Bergens Tidende i desember 2008, ledet en kontinuerlig endring- og nedbemanningsprosess. En fjerdedel av staben er kuttet, noe som selvsagt har påvirket organisasjonen og journalistikken. Når det likevel ikke har blitt større uro rundt nedbemanningene, tilskrives det Eilertsens organisatoriske evner og lederevner. Hun er opptatt av å ha så bred kompetanse som mulig rundt seg, og har vært bevisst på å løfte og motivere kvinnene i BT.Hun blir beskrevet som en tydelig og inkluderende leder. Hun stiller krav til organisasjonen og til enkeltmedarbeidere. Under hennes ledelse har mediehuset blitt mer bevisst på journalistiske prioriteringer. Som de fleste andre mediehus har også BT slitt i dårlige økonomiske tider, men etter en meget rufsete start på 2009, har de nå snudd og leverte 3. Kvartal en driftsmarging på rundt 12%. Opplagsfallet har flatet ut og BT må kunne sies å ha et stabilt opplag.»